Doc Icon Contact Icon User Icon


Roadtrip in Arizona

6 niet te missen sites

OlivierRondreis in Arizona

Wie aan Arizona denkt, ziet meteen de Grand Canyon voor zich. Een immens natuurwonder met epische vergezichten en een verbluffende geologie dat miljoenen jaren geleden door erosie werd gevormd. Maar Arizona heeft zoveel meer natuurlijke pracht, verborgen parels, boeiende Native American cultuur, geschiedenis, bruisende steden en once-in-a-lifetime activiteiten te bieden.

Wens jij ook naar Arizona of het zuidwesten van de USA te reizen ? Dit zijn de absolute must-sees:

Grand Canyon

Één van de natuurwonderen die op iedere bucketlist staat is de wereldberoemde Grand Canyon. De canyon is wel 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Je kan van vanaf elk punt de andere kant van deze immense kloof en verder zien! Een niet-te-missen spektakel in Arizona.

Als je de moed hebt, kan je wandelen op de Grand Canyon Skywalk, een zwevend glasplatform, voor een ongeëvenaard zicht op de bodem van de canyon zo'n 1200m lager. Naast het overvliegen van de Grand Canyon kan je er paragliden, maar ook tours met gids te voet, per 4x4 of te paard zijn beschikbaar. 

Arizona Grand Canyon Toroweap Sunrise
Arizona Monument Valley

Monument Valley

Dit ultieme Wild West decor bevindt zich op de grens tussen Arizona en Utah, in het Navajo Territory. Je hebt het vast al in films of foto gezien, maar niets tipt aan deze iconische horizon in het echt te bewonderen. Zie de gigantische rotsformaties die uit de woestijn rijzen en je begrijpt meteen waarom het door de Native Americans als heilig wordt beschouwd. Je kan het met de huurwagen ontdekken maar ook tijdens een gegidst bezoek per 4x4, helikopter, vliegtuig of te paard.

Antelope Canyon

Een absolute must-see in Page. Het Westen van de USA biedt talrijke slot canyons of erg nauwe canyons om te ontdekken, maar deze is de beroemdste. Wandel langsheen miljoenen jaren oude zandsteen en bewonder hoe het zonlicht op de golvende wanden weerkaatst en paarse, rode en gouden kleurschakeringen creëert. Je waant je echt in een andere wereld en een slot canyon bezoeken is een absolute aanrader bij elke roadtrip in West Amerika.

Arizona Page Antelope Canyon
Arizona Page Lake Powell

Lake Powell

Lake Powell in Page is een waar mekka voor watersport. Je kan hier allerlei soorten tours boeken met gidsen die je per boot of kajak naar de mooiste plekken brengen. Fotografie tours zijn ook mogelijk, alsook combinaties met Antelope Canyon en wandelingen. Uiteraard kan je ook zelf je eigen powerboat huren of een kajak om de talrijke parels van Lake Powell op je eigen tempo te ontdekken.

Horseshoe Bend

Een andere must-see in Navajo territorium is Horseshoe Bend. Vanop het uitkijkpunt op 300m hoogte geniet je van een fenomenaal uitzicht over deze hoefijzervormige bocht die de Colorado rivier door de eeuwen heen heeft uitgeslepen.

Arizona Page Horseshoe Bend
Arizona Seligman Historic Route 66

Route 66

U.S. Route 66 of The Mother Road, doorkruiste 8 staten, van Chicago tot Santa Monica en viert bijna zijn 100-jarig bestaan. In onder meer Arizona kan je nog altijd rijden op het historische gedeelte van deze route, met je huurwagen of Harley Davidson. Onderweg kom je tal van souvernirwinkels, diners, oude benzinestations, motels met knipperende neonlichten en bizarre attracties tegen die wel in de tijd lijken stil te staan. Je vindt er ook het unieke Petrified Forest National Park met eeuwenoude en kleurrijke fossielen.

Zin om nu al weg te dromen van een reis in Arizona?  

Ons team van bestemmingsspecialisten heeft voor jou een 100%-Arizona reisroute uitgestippeld, de "Arizona Highlights". Vind inspiratie in deze mooie route en ons team werkt je reis uit op maat. Een paar dagen meer of minder, kwaliteitsvolle hotels, authentieke ranches, glamping onder de sterrenhemel, combineren met andere staten, een extensie naar een andere bestemming die op je bucketlist staat en onvergetelijke activiteiten naadloos integreren, laat het ons weten en wij werken je droomreis tot in de puntjes uit zodat je enkel nog hoeft te genieten.

 

Delen