Doc Icon Contact Icon User IconCO2-neutraal reizen

Onze ecologische voetafdruk neutraliseren heeft een positief effect van onschatbare waarde op onze planeet en haar inwoners. Een verbintenis die we met z'n allen moeten omarmen om te garanderen dat toekomstige generaties nog lang zullen kunnen genieten van al het moois op aarde. USA Travel zal daarom samen met onze eco partner, de Belgische NGO Graine de Vie, de CO2-uitstoot van iedere reis naar
de USA of CANADA neutraliseren.

Transport heeft de grootste impact op de ecologische voetafdruk die we bij het reizen achterlaten. Hierbij verstaan we de totale uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 die in de atmosfeer terechtkomen en op hun beurt zorgen voor een versterkt broeikaseffect of opwarming van de aarde.

Deze toename aan broeikasgassen is niet alleen slecht voor de mens door de luchtverontreiniging, maar ook voor de natuur en de dieren die erin schuilen. Ontbossing op grote schaal maakt het probleem alleen maar erger.

Odoo • Texte et Image
Odoo • Image et Texte


CO2-neutraal te zijn, moet er een evenwicht zijn tussen de CO2-uitstoot en de opname van CO2 uit de atmosfeer door bijvoorbeeld bomen. Om deze balans te bereiken moet het teveel aan broeikasgassen geneutraliseerd worden door koolstofopname. Bossen spelen een zeer belangrijke rol in de strijd tegen de opwarming van het klimaat en als gevolg tegen CO2.

Hoe kunnen wij helpen?

USA Travel wenst zijn steentje bij te dragen en werkt hierom samen met de Belgische NGO Graine De Vie om oerbossen, nationale parken, mangroves en meer te herstellen. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

Meer informatie kan u op hun website vinden.

Odoo • Texte et Image
Odoo • Texte et Image
Odoo • Texte et Image

Voor elke reis die u bij USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar. Op onze prijsoffertes vindt u het aantal bomen terug dat USA Travel voor zijn rekening neemt, afhankelijk van de afstand die u via de luchtwegen aflegt. Hiervoor gebruiken wij een CO2 calculator die speciaal voor USA – Canada Travel werd ontworpen dankzij de knowhow en de expertise van CO2 Strategy. www.co2strategy.be
U reist bij ons dus met een ecologisch neutrale voetafdruk en zo helpt u mee om de opwarming van de aarde tegen te gaan.


Odoo • une photo avec une légende 
De ecologische voetafdruk neutraliseren heeft niet alleen een positief effect op onze planeet en haar inwoners, maar garandeert ook dat toekomstige generaties nog lang zullen kunnen genieten van hun reizen.