Doc Icon Contact Icon User Icon
Op zoek naar een geweldige citytrip die je een perfecte introductie geeft tot het magische IJsland?
Dan heten we je graag welkom in Reykjavik.

De kosmopolitische hoofdstad van IJsland is een stad van contrasten: kleurrijke charmante huisjes staan naast moderne glazen gebouwen. De stad is hip en trendy, loopt over van cultuur met tal van musea, is een topper op culinair vlak en heeft een bruisend uitgaansleven.

Reykjavik ligt ingesloten tussen de berg Esja en de prachtige Faxaflóibaai. En het is vooral die ongerepte indrukwekkende natuur die je zal blijven verbazen. De landschappen rondom de hoofdstad zijn ontzagwekkend met watervallen, geisers, warmwaterbronnen, ijsvlaktes en vulkanen.

Eén ding is zeker… Reykjavik zal je verrassen!Ontdek onze excursies in Reykjavik en onze excursies in IJsland.

Flight Icon

Vertrek vanuit Brussel naar Reykjavik met Icelandair. Bij aankomst in Reykjavik, transfer van de luchthaven naar het hotel. Je kan onderweg een stop maken aan de Blue Lagoon. Hier kan je de rust ervaren in de baden gevuld met geothermisch zeewater en genieten van een moddermasker of een heerlijke massage. Overnachting in Reykjavik.

Na het ontbijt, ontmoet je de gids en vertrek je voor een wandeling door Reykjavik. Deze tour brengt je langs de bekendste en leukste plekjes in de stad zoals Harpa, Hallgrimskirkja Church en City Hall. Je maakt ook enkele stops in kleine, lokale restaurantjes waar je typische gerechtjes uit de IJslandse keuken zal proeven. Denk maar aan de Pylsa (IJslandse hot dog), IJslandse soep, huisbereid ijs en skyr (vergelijkbaar met Griekse yoghurt). Neem na de tour een kijkje in één van de vele musea of kunstgalerijen zoals het Wonders of Iceland interactive museum in Perlan of het Reykjavik Art Museum & The Settlement Exhibition.

Na het ontbijt in het hotel, vertrek je naar de Golden Circle, één van de bekendste en mooiste routes van IJsland. De tour brengt je langs de 3 hoogtepunten: Geysir, Gullfoss en Thingvellir.
Gullfoss is één van de mooiste en indrukwekkendste watervallen van IJsland. Deze waterval wordt ook de gouden waterval genoemd vanwege de prachtige regenbogen die ontstaan door de mist van het opstuivende water. Geysir en de Strokkur liggen in het bekendste geisergebied van IJsland. In de onmiddellijke omgeving van deze beide geisers liggen meerdere heetwaterbronnen die blauw gekleurd water hebben. En dan heb je nog het nationale park van Thingvellir, één van de 3 nationale parken van IJsland en sinds 2004 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Flight Icon

Ontbijt in het hotel. Na de middag, transfer van het hotel naar de luchthaven voor de vlucht naar de USA of Canada om jouw reis verder te zetten of terugkeer naar Brussel.

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •