Doc Icon Contact Icon User Icon

Citytrip USA: Washington, DC - Baltimore

Ontdek de 2 historische steden Washington, DC en Baltimore, Maryland tijdens deze boeiende city trip. Bezoek iconische monumenten en fascinerende musea langs de National Mall en leer meer over de geschiedenis van de hoofdstad van de USA , Washington DC. Ga langs het familierestaurant en icoon Ben’s Chili Bowl voor een chili dog en milkshake en geniet van een avondje uit in de hippe wijken van Washington DC.

Nadien ontdek je het hippe en trendy Baltimore en ga langs één van ‘s wereld mooiste bibliotheken George Peabody en ontdek het immense aquarium aan de Inner Harbour. Verplaats je in de stad met de watertaxi’s en woon een baseball wedstrijd in Oriole park in Camden Yards bij. Ben je op zoek naar iets beklijvend? Ga dan zeker langs het American Visionary Art Museum, museum voor hedendaagse kunst en ervaar hoe artiesten hun levensverhaal hier met jullie op een unieke manier delen.

 Wens je je verblijf te verlengen of één van deze steden te combineren met een bezoek aan New York, Philadelphia, of Boston? Dankzij de treinverbinding is dit eenvoudiger dan ooit.  

Flight Icon

Rechtstreekse vlucht naar naar Washington, DC met United Airlines. Bij aankomst, privé transfer naar je hotel.

united airlines brussels - washington dc

Het District of Columbia is naast de hoofdstad en de zetel van de overheid van de Verenigde Staten, ook een bestemming met een schat aan cultuur, architectuur, geschiedenis, tal van boeiende activiteiten en erg verscheiden buurten die elk iets unieks bieden.

Ontdek de iconische monumenten en zorgvuldig uitgekozen plekjes in Washington, DC tijdens een wandeling met onze Belgische privé gids of op eigen houtje. Bezoek de National Mall en aanschouw de prachtige momenten en memorials, het Witte Huis, het Lincoln Memorial, de United States Capitol en meer. Je vindt hier eveneens vele topmusea van het gerenommeerde Smithsonian Institution, de Pulitzer Prize Photographs Gallery en het International Spy Museum. Voor wie met kinderen reist zijn er ook tal van activiteiten: bezoek de Smithsonian’s National Zoo, probeer één van de spannende escaperooms; huur een kano of paddleboat en vaar langs de cherry blossoms of Japanse Sakura kerselaar van het Tidal Basin. Deze staan midden maart-april in bloei en de roze bloemen toveren dit gebied met de talrijke historische monumenten om tot een waar paradijs. ’s Avonds kan je heerlijk dineren in één van de vele toprestaurants en een mooie wandeling maken langs de verlichte monumenten die prachtig reflecteren in het water.

Washington DC Lincoln Memorial

Privé gids

Laat je verrassen tijdens een unieke ontdekking van Washington DC met onze Belgische gids Laurence Genon.

Meer weten

Washington DC Trolley

Washington DC by Night

Bezoek het boeiende Washington DC in een vintage Trolley die je langs de mooiste monumenten van de hoofdstad brengt.

Meer weten

PTijd om de historische buurten en de niet te missen sites in en rond Washington, DC te verkennen. Bezoek het historische Georgetown met zijn kleurrijke huizen uit de 18de eeuw, kasseien straatjes, elegante boetieks, de beroemde Blues Alley jazz bar en de vele historische gebouwen zoals Dumbarton Oaks, Dumbarton House, Tudor Place en the Old Stone House. Ontspanning vind je aan het waterfront in zowel Georgetown als The Wharf. Huur een kano, kajak of paddleboard en verken de Potomac rivier, relax met een prachtig uitzicht terwijl je een muziekshow bijwoont of kies iets lekkers uit het erg gevarieerde culinaire aanbod.Wens je de kleurrijke street art te ontdekken? Wij bieden een privé tour met professionele gids.


Washington DC Bens Chili Bowl

courtesy of washington.org

Voorzie wat tijd om te shoppen in de boetieks, om de fascinerende buurten zoals Adams Morgan, Book Hill, Cady’s Alley en Penn Quarter verder te verkennen. Wens je Washington, DC te ontdekken met de fiets en een professionele gids? Kies uit een van de boeiende tours om de Monumenten en Memorials, Capitol Hill en het Witte Huis te ontdekken en meer te leren over de geschiedenis. Tours per segway eveneens beschikbaar.

Mogelijkheid om ook het nabijgelegen Old Town Alexandria, in Virginia, te bezoeken en langs de beroemde King Street Mile met de eeuwenoude architectuur en de vele boetieks te slenteren of om Mount Vernon, het historische huis met plantage en tuinen van George Washington te ontdekken.

Korte treinrit (of privé transfer) naar Baltimore, in de buurstaat Maryland. Baltimore, gesticht in 1721, kent een rijke geschiedenis die tot leven komt in de architectuur, musea, monumenten en activiteiten.

Washington DC - O Street Museum

O Street Museum

Op zoek naar een unieke belevenis in Washington DC ? Het "O Street Museum" is veel meer dan een museum: een herenhuis met meer dan 100 kamers om te verkennen.

Meer weten

Mount Vernon George Washington

Alexandria & Mount Vernon

Je pikt je fiets op in Old Town Alexandria, vlakbij Washington DC, en geniet van een rustige rit langs de Potomac River. Deze tocht leidt je naar de historische site van Mount Vernon.

Meer weten


Baltimore, ook wel "Charm City" genoemd, ligt aan de oevers van de prachtige Chesapeake Bay in Maryland. De havenbuurt Inner Harbor van Baltimore is één van de oudste zeehavens van de Verenigde Staten en biedt tal van mogelijkheden om het rijk maritiem erfgoed te ontdekken. Klim aan boord van militaire schepen zoals de USS Constellation uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog en de USS Torsk duikboot uit WO2, beroemd omdat hij het laatste vijandelijke oorlogsschip tot zinken bracht.

Baltimore Fort McHenry

Het Fort McHenry uit 1812 is beroemd voor de succesvolle verdediging tegen een dagenlange Brits offensief aanval en het is ook de geboorteplaats van het Amerikaans Volkslied. Vergeet de beroemde crab cakes niet te proeven in het historische Lexington Market of de vers geviste blauwe krab op Baltimore’s wijze, gestoomd.  


Neem een watertaxi naar historische buurten zoals Fells Point Historic District, waar je woningen van zeekapiteins, matrozen, piraten en slaven uit de 18de eeuw vindt.

Baltimore Fells Point Historic District

Bewonder de talrijke mariene biotopen in het bekroonde National Aquarium, unieke tentoonstellingen in het American Visionary Art Museum, antieke kunst in het Walters Art Museum en bezoek het Illusions Bar & Theater in Federall Hill voor een interactieve show van magie en illusie. De indrukwekkende George Peabody Library behoort tot de mooiste bibliotheken ter wereld en diende als inspiratie voor de Disneyfilm “Belle en het Beest”.  

Whisky fans kunnen de Sagamore Spirit Distillery bezoeken, de soorten proeven en een snelcursus cocktails volgen. Wens je de Amerikaanse baseball legendes in actie te zien? Reserveer dan tijdig je tickets in het Oriole Park bij Camden Yards.    

Treinrit richting Washington, DC en privé transfer naar de luchthaven van Washington, DC voor de rechtstreekse terugvlucht richting België. 

Flight Icon

Aankomst in de luchthaven van Brussel.

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •