Doc Icon Contact Icon User Icon


USA - TOP 5 van de beste hamburgers van New York

Olivier

De beste hamburgers in New York

 

Een Top 5 samenstellen van de beste hamburgers in New York?
Een echte uitdaging!De taak is niet eenvoudig. Er zijn zoveel locaties in New York om heerlijke hamburgers te eten.
Ontdek hieronder welke mijn  persoonlijke Top 5 is van de beste plekken om te genieten van een lekkere hamburger in New York.
Begin alvast maar te watertanden!

Odoo • Image et Texte

1. Shake Shack


Shake Shack is sinds zijn oprichting in 2004 een waar instituut geworden voor de hamburgerliefhebber in New York en al de foodies die de Big Apple bezoeken. Tegenwoordig kun je ze overal in het land vinden, maar het is hier in Manhattan dat de legende tot stand kwam. Je kunt genieten van een van hun beroemde hamburgers (of de even beroemde milkshakes) op verschillende plaatsen in Manhattan, Brooklyn en zelfs in de Bronx, maar het eerste restaurant blijft het populairst. De wachtrij in Madison Square Park mag je niet ontmoedigen, de hamburgers zijn het meer dan waard!  

Met kwaliteitsproducten zoals hun 100% natuurlijk Angus rundvlees en zorgvuldig gekozen aardappelen proef je echt het verschil.  Probeer de SmokeShack Burger met een heerlijke milkshake of de Shroom Burger voor een geweldig vegetarisch alternatief!
Persoonlijk raad ik dat je jouw hamburger vergezelt met hun Bacon Cheese Fries, frietjes met spek gerookt op appelhout! Ben je ook al aan het watertanden?

Adres: Madison Square Park (op de hoek van Madison Avenue en E. 23rd Street)

2. Bill's Bar and Burgers


Dit restaurant vind je in het Rockefeller Center, in Midtown Manhattan en is zeker een bezoek waard. CNN  vond de hamburger zo lekker dat ze hem in de top 10 beste hamburgers van New York plaatsten. Er is binnen veel plaats en zo hoef je niet te lang aan te schuiven. Neem plaats op de comfortabele rode bankjes met de mooie Vichy tafelkleden en kies één van de talrijke hamburgers op het menu. Bill's Bar and Burgers is een restaurant met een familiale sfeer en is ideaal gelegen.
Je combineert het perfect met een bezoek aan Top of the Rock of de schaatsbaan van Rockefeller Center.

Proef zeker de Fat Cat Burger, de beroemde burger die door CNN werd bekroond: een heerlijke hamburger geserveerd in een Engelse muffin met gekarameliseerde uien, Amerikaanse kaas en een speciale saus! Of probeer de Ultimate Cheeseburger met zijn 3 hamburgers, witte Vermont cheddar, provolone, Amerikaanse kaas en een speciaal sausje.

Adres: Rockefeller Center (16 West 51st Street)

Odoo • Texte et Image
Odoo • Image et Texte

3. 5 Napkin Burger


De eerste 5 Napkin Burger opende zijn deuren in de Upper West Side buurt van Manhattan, aan de kant van het Metropolitan of New York City Ballet. Tegenwoordig vind je 3 bijkomende restaurants in andere buurten: Hell's Kitchen (mijn   favoriet), Upper East Side en Union Square.

Hun missie: je fantastische hamburgers serveren in een prachtig kader, met vriendelijke service en een heerlijke cocktail! Het decor is typisch voor Amerikaanse diners: witte muurtegels en industriële hanglampen.

Probeer de heerlijke Original 5 Napkin Burger met aspen ridge angus rundvlees gegrild naar wens, gegarneerd met gruyère, gekarameliseerde uien en aioli saus met rozemarijn. Wat een festijn! Ben je vegetariër? Maak je geen zorgen, hun 5N Veggie is net zo lekker!

Adres: Hell's Kitchen (630 9th Avenue)


4. Corner Bistro

Wanneer je de Greenwich Village buurt van Manhattan bezoekt is het goed mogelijk dat je dit legendarische restaurant gewoon voorbij wandelt.
De buitenkant straalt niets speciaals uit, de zoveelste bar met gedimd licht en lawaai zeg je misschien wel tegen jezelf. Het is in feite geen restaurant, maar een iconische bistro waar zowel toeristen als de lokale bevolking komen om te genieten van de lekkere hamburgers. De smaak, hemels, de eenvoud, plastiek bord zonder servies. Beide karakteristieken toveren deze bistro om tot een legendarische plek in New York. Ongebruikelijk voor een van de meest populaire adressen in de Big Apple, maar ik garandeer je dat je hier geniet van een heerlijke hamburger in een authentieke en familiale sfeer

Proef de Bistro Burger, een burger met knapperige bacon en sappige Amerikaanse cheddar, vergezeld van sla, tomaat, ui en augurken.  Een uitstekende klassieker, erg lekker en smakelijk. Te appreciëren met een koud biertje, want laten we niet vergeten, de Corner Bistro is een bar!

Adres: 331 West 4th Street (op de hoek van Jane Street en West 4th Street)Odoo • Texte et Image
Odoo • Image et Texte

5. Five Guys

Het is niet enkel omdat Barack Obama zich door de hamburgers van Five Guys laat verleiden dat ze in mijn Top 5 staan. Deze beroemde fastfoodketen werd in 1986 in Virginia opgericht en telt ondertussen meer dan 1500 restaurants in de USA en over de hele wereld (recent ook in België trouwens). Alleen in New York vind je er een vijftiental. Five Guys, dat is DE fastfood bij uitstek, een waar instituut! Ze hebben verschillende prijzen in de wacht geslepen, waaronder die van beste fastfood hamburgers in New York.

Hier kan je je volledig laten gaan en je eigen ingrediënten kiezen om je eigen unieke hamburger samen te stellen! Het concept is eenvoudig: een briochebrood, twee hamburgers en wat je ook maar wenst toe te voegen! Laat je niet foppen door het uiterlijk, esthetisch gezien kan het beter, maar de smaak is aanwezig!
De kwaliteit van het vlees en de vers gesneden aardappelen gebakken in pindaolie  (cholesterolvrij)  maken dat Five Guys hier zijn plaats zeker verdient.   

Adres: Five Guys Times Square (253 West 42nd Street)
Bonus...

6. Burger Joint


We hebben het niet meer over fastfood of een bistro.

De Burger Joint is zeker een van de meest ongewone restaurants in New York.
Je zult het niet toevallig vinden omdat het niet is aangeduid. De Burger Joint vind je in het Parker New York. Stap in de lobby van het hotel en zoek de burger-vormige neon. Volg de donkere gang die je naar een raamloze kamer leidt met graffiti-bedekte muren, achtergelaten door de klanten.  Hier ben je in een atypisch restaurant met een authentieke sfeer!

Opgelet, zelfs als deze plaats ietwat verborgen is, zijn er tijdens de spitsuren veel klanten. Wie het eerst komt, het eerst maalt.  

Ik raad de Beyond Cheese Burger "The Works" aan met bacon supplement, letterlijk met "alles"   erin. Een echt festijn voor de fijnproevers!

Adres: Parker New York (119 West 56th Street)   


Odoo • Texte et Image

2de Bonus (beloofd, hierna stop ik, maar er zijn zoveel goede locaties...)

Odoo • Image et Texte

7. Burger & Lobster


Burger and Lobster is een plek waar je twee geneugten kunt combineren: hamburgers en kreeft.

Er zijn 2 adressen in Manhattan, een aan de kant van Bryant Park en een tweede in de buurt van de Flatiron.  

Ik aarzel altijd tussen de Beast Burger, een heerlijke mix met rundvlees, kreeftenvlees, Zwitserse kaas en truffelmayonaise, of de klassieke Lobster Roll.

Adres: Flatiron (39 W. 19th Street)Als je van plan bent NYC te ontdekken, neem dan contact met ons op om een scherpe prijsofferte te ontvangen,
voordat je je tafel boekt 😉.

Zin om onze citytrips naar New york te ontdekken?

 

Vorige artikels