Doc Icon Contact Icon User Icon


USA - De Mighty 5, nationale parken in Utah die je niet mag missen!

Ontdek hieronder waarom

Olivier

 

Het Zuidwesten van de USA biedt voor elk wat wils…
De natuurliefhebber zal zijn hart ophalen in de vele prachtige nationale parken, waarvan sommige tot de mooiste ter wereld behoren. De verscheidenheid in natuur en landschappen is enorm: majestueuze canyons; grillige rotsformaties en droge woestijnachtige gebieden wisselen af met groene bossen; hoge uitzichtpunten, uitgestrekte plateaus en diepe dalen.
Deze landschappen zullen zowel sportievelingen, wandelliefhebbers als fotografen kunnen bekoren!

Ontdek een zee aan kleuren en rotsformaties in de 5 verrassende nationale parken van Utah, bijgenaamd de Mighty 5. Deze parken staan bekend om hun prachtige wandelroutes, canyons en adembenemende uitzichten. Elk park is anders. Je raakt er niet op uitgekeken en de ervaringen die je hier opdoet, zullen voor altijd in je geheugen gegrift blijven!

Odoo • Image et Texte

Zion National Park


Oppervlakte : 593km²

Heel het jaar open 

Gesticht: 19 november 1919

Zion is het oudste van de vijf nationale parken van Utah. Het is door wind- en watererosie door de eeuwen heen uitgehouwen tot één van de mooiste nationale parken ter wereld. Diepe canyons en kleurrijke kliffen van wel 300m zorgen voor spectaculaire uitzichten, een droom voor iedere natuurliefhebber en fotograaf. Dit park is ook een paradijs voor outdoor-liefhebbers met een aantal spectaculaire wandelroutes. Waad door smalle riviertjes, vergaap je aan enorme rotswanden en klim op eigen kracht naar de allermooiste uitzichtpunten.

Een niet te missen avontuur hier is de wandeling door The Narrows. Voorzien van waterschoenen en een speciale stok, volg je de Virgin River tot diep in deze spectaculaire en nauwe canyon.


Enkele excursies

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

THE NARROWS

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

JEEP TOURS IN ZION

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

FIETSEN IN ZION

Odoo • Image et Texte

Capitol Reef National Park


Oppervlakte : 979km²

Heel het jaar open

Gesticht: 18 december 1971

Capitol Reef, een vaak vergeten parel, is een park vol verrassingen en contrasten; vol zandstenen formaties, diepe ravijnen, koepels en hoge kliffen in vele kleuren. Volg de Scenic Drive langs felrode rotswanden en stop aan de verschillende uitkijkpunten. De weg eindigt bij Capitol Gorge.  

Onderweg kan je je vergapen aan de immense 160-kilometer lange Waterpocket Fold; de rotsformaties Capitol Dome, Twin Rocks en Hickman Bridge bewonderen; de Fremont River Trail langs indrukwekkende watervallen volgen of afkoelen in de Sulphur Creek. Hike de onverharde Cathedral Valley Loop langs reusachtige monolieten of pluk in de zomer de lekkerste vruchten in de fruitboomgaarden van Fruita. 

In Capitol Reef kan je herbronnen in een prachtig decor ver van alle drukte! 


Enkele excursies

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

TE PAARD IN CAPITOL REEF

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

CAPITOL REEF JEEP TOUR

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

LAMA AVONTUUR

Odoo • Image et Texte

Canyonlands National Park


Oppervlakte : 1366km²

Heel het jaar open

Gesticht: 12 september 1964

Canyonlands National Park is een immens natuurgebied vol geologische parels in het hart van het Colorado plateau, dichtbij de stad Moab. Het is een vreemde, prachtige en magische wildernis met een wirwar aan rivieren, kloven en rotsformaties. In dit uitgestrekte woestijnlandschap zie je diepe canyons, hoge tafelbergen, kliffen, bogen, rotspilaren en zelfs een meteoorkrater. 

De Green en Colorado rivieren die doorheen het park slingeren, verdelen het park in drie erg verscheiden districten. Het meest bezochte is Island in de Sky met Grand View Point, Green River Point en de beroemde Mesa Arch, het embleem van het park. The Needles met zijn kleurrijke torenspitsen ligt in het zuidoosten en het wilde en afgelegen The Maze, enkel met een 4×4 bereikbaar, vind je in het zuidwesten van het park.

Enkele excursies

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

NEEDLES DISTRICT CHESLER PARK

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

CANYONLANDS SCENIC FLIGHT

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

ISLAND IN THE SKY 4X4

Odoo • Image et Texte

Arches National Park


Oppervlakte : 310km²

Heel het jaar open

Gesticht: 12 november 1971

Nergens anders ter wereld kom je zoveel natuurlijke rotsbogen tegen als in Arches National Parc. Met zijn meer dan 2.000 zandstenen bogen en andere indrukwekkende rotsformaties zoals torens, naaldspitsen, hoodoos en koepels behoort Arches tot één van de meest fascinerende nationale parken van de USA.

Volg de panoramische route en ontdek parels zoals Devils Garden, Balanced Rock, Windows en Fiery Furnace.  En, last but not least, is er ook nog Delicate Arch, het symbool van het park. Deze natuurlijke boog staat eenzaam op een heuvel in een weids decor. De boog is zo’n 15 meter hoog en wordt gezien als de mooiste van het park. Sta vroeg op om hier de zonsopgang te kunnen bewonderen. Het is klimmen en klauteren geblazen, maar het schouwspel bij opkomende zon is het meer dan waard!   


Enkele excursies

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

HUMMER® SAFARI IN MOAB

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

MOUNTAIN BIKE IN ARCHES

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

ZIPLINE IN MOAB

Odoo • Image et Texte

Bryce Canyon National Park


Oppervlakte : 145km²

Heel het jaar open

Gesticht: 25 februari 1928


Velen vinden  Bryce Canyon National Park één van de mooiste nationale parken. Deze hoefijzervormige kloof staat vol muren, smalle torens, natuurlijke amfitheaters in uiteenlopende kleurschakeringen. Ze vormen samen een adembenemend decor. Van zonsopgang tot zonsondergang geniet je hier van sublieme uitzichten en spectaculaire rotsformaties. En als de nacht valt, bewonder je een sterrenhemel zoals je hem nog nooit hebt gezien. 

Volg de sublieme panoramische route die je door het park leidt. Bryce Canyon is zonder meer adembenemend vanop de uitkijkpunten, maar je krijgt een nog mooier beeld als je zelf tussen de hoodoos loopt. Dus daal af tot in het hart van dit unieke amfitheater en ontdek waarom dit nationaal park een onmisbare etappe is voor elke reis in het Amerikaanse Westen!  


Enkele excursies

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

TE PAARD IN BRYCE CANYON

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

BRYCE CANYON ATV TOUR

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

COWBOY MEAL & WESTERN ♫

Well-Being in Utah's Canyons

 Een rondreis vol natuurwonderen, outdoor activiteiten en adembenemende landschappen.

Odoo • une photo avec une légende
Ontdek het nieuwe programma van USA Travel : Well-Being in Utah's CAnyons

Deze ultieme rondreis neemt je mee naar het zuidwesten van de Verenigde Staten,
in het hart van de Mighty 5 van Utah.
Het Zuidwesten van de USA is ontzagwekkend, de contrasten onbeschrijflijk, de hoogtepunten eindeloos.
Deze regio staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden, uitzonderlijke buitenactiviteiten en
verbluffende kleurenspektakels.

Ontdek tijdens deze rondreis Utah’s majestueuze natuur en de vijf spectaculaire nationale parken,
bijgenaamd de “Mighty 5”, elk met zijn eigen schoonheid en magie.
Dit is de  ultieme roadtrip, ver van de drukte; om helemaal te herbronnen. Ben je op zoek naar een uniek avontuur met grandioze natuur en epische uitzichten, cultuur en authenticiteit, once-in-a-lifetime excursies, originele overnachtingen en gastronomische pauzes?
Dan zal deze reis in het Westen van de USA je zeker herbronnen en momenten van welzijn
en intens geluk doen ervaren!


Ontdek het programma  

Fotoalbum

Klik op de afbeelding hieronder om het fotoalbum te doorbladeren voor een preview
van deze prachtige rondreis  in het hart van Utah.

Andere reizen in Utah

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

Utah's Hidden Gems

Een spectaculaire rondreis voor al wie Utah met zijn unieke nationale parken en geologisch indrukwekkende sites wenst te ontdekken. De magie van de winter tovert deze plaatsen om tot nog uniekere pareltjes.


Ontdek

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

Where the Magic Happens

Ontdek een zee aan kleuren en rotsformaties in de Mighty 5 nationale parken in combinatie met het de magische wereld van glooiende zandsteen in Antelope Canyon en de Grand Canyon.

Ontdek

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

Great Journey to the Red Rocks

Beleef een onvergetelijke reis in de Rocky Mountaineer met zijn ruime wagons met glazen koepels. Reis in alle comfort en luxe doorheen de adembenemende natuur van het Zuidwesten van de USA.

Ontdek

Odoo • Image et Texte

USA TRAVEL - CANADA TRAVEL is al 30 jaar de specialist in op maat gemaakte reizen naar de Verenigde Staten - Alaska en Hawaii inbegrepen - en Canada.

Ons gespecialiseerd team kent Noord-Amerika  door en door en staat klaar om je droomreis waar te maken en tot in de puntjes uit te werken. Aarzel niet langer en vraag naar onze brochures en/of kies één van onze partner reisbureau's die je op onze website kan terugvinden.