Doc Icon Contact Icon User Icon

Ontdek de Canadese Rockies met de panoramische trein Rocky Mountaineer en boord vervolgens een schip waarmee u naar Alaska, tot aan Glacier Bay zal varen. Een prachtige mix van landschappen !

Pluspunten:
- 2 dagen aan boord van de trein Rocky Mountaineer
- Cruise van 8 dagen in Alaska (Holland America Line)

Tips:
- Mogelijkheid om het circuit in tegenovergestelde richting te doen
- Voorzie een terugvlucht na 16u
- Supplement Goldleaf Service beschikbaar op de trein
- Voor de cruise heeft u de keuze uit 3 categorieën hutten met balkon

Flight Icon

Heenvlucht met als bestemming Calgary en inbegrepen transfer naar uw hotel in Banff. U heeft de rest van de dag vrij om de stad te ontdekken.
 

Een hele dag om Banff en omstreken te bezoeken. Banff is niet enkel een nationaal park maar ook een charmant bergdorp gelegen in het hart van de majestueuze Rockies, op een hoogte van wel 1.380 meter. U bent er omringd door bergen, gletsjers, bossen, weides en rivieren. U zal snel begrijpen waarom men het over een niet-te-missen bestemming heeft. Vergeet zeker niet het museum over de natuurgeschiedenis van Banff te bezoeken. Ook kan u raften op de rivier of een cruise boeken op het Minnewanka meer.

Vertrek voor uw dag in Jasper met de inbegrepen transfer. Onderweg stopt u aan de ijsvlakte Columbia en geniet u van een inbegrepen uitstap (Ice Explorer Ride) en verder nog een fotostop aan de watervallen van Athabasca. U krijgt de kans u op de Skywalk van de gletsjer te wagen. Een hangbrug met een glazen vloer is het enige dat u belet 280 meter naar beneden te tuimelen, een onvergetelijke ervaring. U bereikt Jasper tegen de late namiddag.

Vandaag is er één om te ontspannen met een bezoek aan Jasper en omstreken. Het nationaal park van Jasper is gekend voor zijn uitgestrekte valleien, grote kronkelende rivieren, besneeuwde bergtoppen en zijn bruisende geschiedenis. Wat de activiteiten betreft, raden wij het raften op de Athabasca rivier aan of met een moto de panoramische routes van Jasper te ontdekken voor een unieke ervaring.   

Begeef u naar het treinstation van Jasper om daar de « Rocky Mountaineer » te boorden. Geniet van deze magische treinreis in het hart van de bergen. U ontdekt een majestueuze fauna : alces, wapiti’s, moeflons, zwarte beren, arenden en visarenden komen wel eens tevoorschijn tijdens deze reis doorheen hun natuurlijke habitat. U krijgt plekjes te zien die onbereikbaar zijn met de wagen en reis in de legendarische spiraal tunnels gegraven in de twee bergen. De route start aan de « Rocky Mountains » en leidt u langs de « Kicking Horse Pass », een belangrijke bergpas van de Canadese Rockies. In de late namiddag bereikt u British-Colombia. Geniet van uw avond en overnacht in Kamloops. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Vandaag vervoert de Rocky Mountaineer u doorheen “het land van de cowboys” en langs de Fraser en Thompson rivieren. U ontdekt de geschiedenis van deze regio in alle comfort aan boord van deze luxueuze trein. Het einde van het traject leidt u langs landbouwgronden en historische dorpen tot in Vancouver. U kan er de Chinese buurt bezoeken, de grootste Aziatische buurt van Canada, « Gastown », één van de historische buurten van Vancouver, de hangbrug « Capilano », de « mount Grouse » of nog het « Stanley park », het derde grootste stadspark van Noord-Amerika. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Vandaag staat een bezoek aan Victoria centraal. Een cruise langs de Gulf Islands brengt u naar de Butchart tuinen voor een bezoek (inbegrepen). Deze prachtige tuinen dekken wel tweeëntwintig hectaren. U ontdekt er prachtige panorama’s langs kronkelende paden doorheen de vier belangrijkste tuinen. Victoria biedt met haar sterk historische karakter en een alom aanwezige moderniteit een interessante mix. De voornaamste bezienswaardigheden zijn de haven van Victoria, het Beacon Hill Park en het Royal British Columbia Museum. U keert terug naar Vancouver tegen het begin van de avond.

Vandaag wacht u een ander avontuur op : een cruise in Alaska ! Een transfert brengt u naar de haven van Vancouver waar u het schip « Holland America Line » boordt. Het team van het schip zal u verwelkomen. Ontdek de aangeboden diensten en vergeet niet te genieten van de zonsondergang. Het schip ankert in de namiddag en u zal er één van de mooiste landschappen ter wereld kunnen bewonderen. Het avondmaal is inbegrepen.

Tijdens deze onvergetelijke cruise zal u in het beroemde Inside Passage varen langs massa’s kleine eilandjes en langs een met regenwoud bedekte kuststrook. Met wat geluk kan u er zeedieren zoals walvissen en zeeleeuwen observeren. U kan er talrijke prachtige landschappen bewonderen : bergen, gletsjers, fjorden, afgelegen eilanden, weelderige bossen, rustige stranden, enz. Inside Passage behoort één van de mooiste cruises in Alaska. Overnachting op de boot en in vol pension (inbegrepen).

Vandaag steekt u de passage Stephens over, gelegen in het zuidoosten van Alaska en alom bekend voor haar prachtige landschappen en wilde fauna. Het diepe water biedt een prachtig contrast met de bergen, prairies en de bossen. U maakt vervolgens een tussenstop in Juneau. Deze kleine stad biedt talrijke plekjes aan om te bezoeken, onder meer het Alaska State Museum waar u een buitengewone verzameling over de Russisch orthodoxe Kerk en voorwerpen uit de goudkoorts ontdekt. De stad wordt het best te voet bezocht. U kan er ook kiezen uit de aangeboden excursies zoals de beren observeren of kajakken naast een gletsjer. Overnachting op de boot en in vol pension (inbegrepen).

Skagway is een kleine stad in het zuidoosten van Alaska en ook de terminus van deze zeeroute. Ze dankt haar ontwikkeling aan de goudkoorts van Yukon. Vandaag de dag leeft ze voornamelijk van het toerisme door haar historische rol en dankzij de natuurlijke pracht van het landschap. Skagway is ook bekend voor de White Pass & Yukon Route, een vroegere spoorweg omgevormd tot toeristische attractie. De gerenoveerde wagons klimmen tot op een hoogte van wel 873 meter op een afstand van amper 32 km en bieden een adembenemend uitzicht over Skagway en de pieken die boven de stad pronken. Overnachting op de boot en in vol pension (inbegrepen).

Het nationaal park van Glacier Bay behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Deze parel van Alaska strekt zich tot wel 105 kilometer. De beroemdste gletsjers heten John Hopkins, Marjerie en McBridge. De cruise op het Inside Passage biedt u de kans de talrijke wilde diersoorten te observeren. U kan tevens genieten van kajak- en wandeltochten. Overnachting op de boot en in vol pension (inbegrepen).

Vaar tot aan de haven van Ketchikan. Dit dorp is de voorvaderlijke zetel van de Tlingit stam. U kan er het Saxman Native Village bezoeken, Totem Bight en Totem Heritage Center. In Ketchikan ontdekt u een indrukwekkende verzameling totempalen. U kan er eveneens genieten van de talrijke excursies waaronder een vlucht met een watervliegtuig over het 8.900km² grote Misty Fjords National Monument. U ontdekt er de prachtigste landschappen van Alaska ! De stad wordt ook erkend als de wereldhoofstad van de zalmvisvangst. Omringd door deze natuurlijke pracht zal u er niet aan kunnen weerstaan om het ongerepte landschap van Alaska te verkennen. Overnachting op de boot en in vol pension (inbegrepen).

Vandaag begint u aan uw terugweg langs de kusten van Alaska en British-Colombia. Observeer het veranderende landschap en het steeds warmere klimaat naarmate u verder zuidwaarts reist. Overnachting op de boot en in vol pension (inbegrepen).

Deze ochtend, inbegrepen ontbijt. U komt ’s morgens redelijk vroeg toe in de haven van Vancouver, u wordt aan land gebracht voor uw transfert tot aan de luchthaven van Vancouver. Opgelet, het is belangrijk om een terugvlucht na 16u te voorzien.

Flight Icon

Aankomst in de luchthaven van Brussel.

Season 2024

Mountain Rails & Alaskan Cruise Single Double

Prijs interne kajuit beschikbaar op aanvraag.

Prijs kajuit met balkon (buitenkant). beschikbaar op aanvraag.
Mogelijkheid om een kajuit aan de buitenkant zonder balkon te boeken.

Inbegrepen in de prijs

- De voorgestelde vluchten met Air Canada in klasse L en de luchthaventaksen
- Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkaardige
- Transport met de Rocky Mountaineer (SilverLeaf) Jasper/Kamloops/Vancouver
- Een cruise van 7 nachten van Vancouver naar Glacier Bay, Alaska
- De hoteltaksen
- De vermelde maaltijden
- De vermelde transfers
- Een boeiende uitstap in Victoria en de Butchart tuinen
- Een gepersonaliseerde Fly & Drive kit
- Tour Ice Explorer Ride

Niet inbegrepen in de prijs

- Het vluchtsupplement indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij of een andere reserveringsklasse
- De andere transfers dan hierboven vermeld
- De maaltijden en bezoeken tenzij vermeld
- Entreegelden in de nationale parken
- De persoonlijke uitgaven
- De optionele activiteiten

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •