Doc Icon Contact Icon User Icon

Verenigde Staten rondreis - Nevada & Utah

De natuur in het Zuidwesten van de USA is adembenemend mooi, de contrasten onbeschrijflijk, de hoogtepunten eindeloos. Ontdek de hoogste toppen, de diepste canyons, de grillige en kleurrijke rotsformaties, de honderden metershoge monolieten, de natuurlijk gevormde bruggen en bogen… Rij door uitgestrekte bossen, dorre valleien en verlaten landschappen. Ontdek een zee aan kleuren en rotsformaties in de Mighty 5 nationale parken in combinatie met het de magische wereld van glooiende zandsteen in Antelope Canyon; één van de meest fotogenieke plekken in de USA en de Grand Canyon, de bekendste kloof ter wereld. Elk park is anders. Je raakt er niet op uitgekeken!


Deze rondreis maakt deel uit van de Pure Collection .
Deze rondreizen zijn uniek omdat uw welzijn, kwaliteit en authenticiteit hier centraal staan.
Wenst u meer informatie, aarzel niet een van de reiskantoren met wie we samenwerken te contacteren.

Flight Icon

Vlucht naar Las Vegas, bekend voor zijn knipperende neonlichten, enorme casino’s en vele trouwkapelletjes. Je start je rondreis en pikt je huurwagen op en rijdt naar je hotel.

Vandaag verlaat je de stad en begin je aan je tocht door de grandioze natuur. De eerste stop is Zion National Park. De prachtige Canyon Scenic Drive brengt je langs de mooiste plekjes van het park en onderweg word je na elke bocht getrakteerd op geweldige uitzichten. Dit park is ook een paradijs voor outdoor-liefhebbers met een aantal spectaculaire wandelroutes. Waad door smalle riviertjes, vergaap je aan enorme rotswanden en klim op eigen kracht naar de allermooiste uitzichtpunten.

Vandaag heb je de hele dag om dit indrukwekkende park te ontdekken. Dit park is sowieso een prachtige plek om te wandelen en te hiken. The Narrows is het smalste deel van de Zion Canyon en één van de populairste stukken van het park. Hier kun je een prachtige wandeling maken door de smalle kloof die slechts een paar meter breed is en geflankeerd wordt door een 600 meter hoge rotswand.

Je reist verder naar Bryce Canyon. Velen vinden Bryce Canyon één van de mooiste nationale parken. Deze hoefijzervormige kloof staat vol muren en torens in uiteenlopende kleurschakeringen. Eens in het park volg je Highway 63, die helemaal door het park loopt. Onderweg kom je voorbij tal van uitzichtpunten die elk zeker een stop waard zijn. Er zijn in totaal 14 uitzichtpunten waar je amphitheaters, valleien en hoodoos kan bewonderen.

Bryce Point staat bekend om zijn mooie zonsopgang. ‘s Morgens worden de toppen van de hoodoos mooi verlicht door de eerste zonnestralen. Dus sta zeker vroeg op om te genieten van dit spektakel. Bryce Canyon is zonder meer adembenemend vanop de uitkijkpunten, maar je krijgt een nog mooier beeld als je zelf tussen de hoodoos loopt. Nadien vertrek je richting Boulder.

Vandaag reis je verder naar Capitol Reef, een vaak vergeten parel, een park vol verrassingen en contrasten; vol zandstenen formaties, diepe ravijnen, koepels en hoge kliffen in vele kleuren. Volg de Scenic Drive langs felrode rotswanden en stop aan de verschillende uitkijkpunten.

Verder richting Moab, de ideale uitvalsbasis om 2 van de mooiste parken in Utah te ontdekken. Canyonlands is een ruige wildernis met een wirwar aan rivieren, kloven en rotsformaties. Het park bestaat uit 3 delen: Islands in the Sky, the Needles en the Maze. Islands in the Sky, het meest toegankelijke gedeelte en dichtst bij Moab gelegen, is een 300 meter hoge mesa tussen de Colorado en Green rivier. Vanop Grand View Point Overlook heb je grandioze vergezichten over diepe ravijnen en kleurrijke rotsformaties.

Arches National park staat vol bogen in alle soorten en maten. Er zijn er maar liefst 2000. Delicate Arch is het symbool van het park geworden. Deze natuurlijke boog staat eenzaam op een heuvel in een weids decor. De boog is zo’n 15 meter hoog en wordt gezien als de mooiste van het park. Volg één van de vele wandelpaden in het park en ontdek ook de andere bogen met prachtige namen als Landscape Arch, Tunnel Arch, Pine Tree Arch, Partition Arch, Navajo Arch, Black Arch en Private Arch. Vergeet ook zeker niet bij Balanced Rock, een spectaculaire rotsformatie te stoppen.

Deze ochtend kan je eerst nog een bezoek brengen aan The Needles. Dit deel van Canyonlands, ten zuiden van Moab, is ruiger qua natuur maar redelijk toegankelijk. Het gebied wordt gedomineerd door de kleurrijke rotspilaren van Cedar Mesa zandsteen, die The Needles worden genoemd. Hier zie je onderweg ook woestijngraslanden, petrogliefen, restanten van kleine nederzettingen en natuurlijke bogen. Nadien reis je verder naar Bluff. Hoge steile zandstenen rotsen, ook wel bluffs genoemd, vormen de achtergrond van het kleine dorp.

Monument Valley, met haar uitgestrekte woestijnlandschap en grote rode zandsteenformaties, behoort tot de meest magische plaatsen van het Zuidwesten van de USA. De vallei is gevuld met tientallen zandstenen mesas en buttes; hoge rotsen ontstaan door een erosieproces dat al miljoenen jaren aan de gang is. Vanop het terras van het Visitor Center heb je al een ontzettend mooi panoramisch uitzicht over de vallei. De meest in het oog springende formaties zijn West Mitten, East Mitten en Merrick Butte, die alledrie maar liefst 300 meter hoog zijn. Deze spectaculaire rotsformaties schitteren ook in vele films en reclames. Nadien vervolg je je weg naar Canyon Point en Amangiri Resort, op 20 minuutjes rijden van Lake Powell.

Het Amangiri Resort is een juweeltje: een fabelachtige ligging, onberispelijke service, uitzonderlijke faciliteiten en slechts 34 suites. Het ontwerp sluit goed aan bij de kleuren en vormen uit de omgeving. De suites zijn modern ingericht met natuurlijke materialen en hebben grote ramen en een patio met uitzicht op het woestijnlandschap en de imposante rotspartijen. Je kan ook opteren voor Camp Sakira. Dit “kamp”, vlakbij het hotel, biedt 10 luxueuze canvas paviljoenen met privé terras en eigen plonsbad, van waar je de prachtige zonsopgang kan bewonderen. Dit resort is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken: Lake Powell, Antelope Canyon, Vermillion Cliffs en het Grand Staircase-Escalante National Monument.

Bij het verlaten van Page, kan je eerst nog een bezoek brengen aan Glen Canyon Dam. Lake Powell en alle andere bezienswaardigheden in dit gebied zijn ontstaan dankzij deze dam. Onderweg naar Grand Canyon kan je ook nog Horseshoe Bend bewonderen. Hier werd ook de openingsscene van de film Mission Impossible 2 opgenomen. Je weet wel, de spectaculaire scene waarin Tom Cruise (alias Ethan Hunt) de loodrechte rode rotswand beklimt. Aankomst in Grand Canyon, één van de grootste natuurwonderen ter wereld.

De Grand Canyon, een landschap vol extremen en één van 's werelds mooiste natuurverschijnselen, is het resultaat van een indrukwekkend staaltje natuurgeweld. De enorme kloof is uitgeslepen door de woeste Colorado rivier. In miljoenen jaren tijd heeft dat geresulteerd in een scheur in de aardkorst van ongeveer 1600 meter diep en 350 kilometer lang. Op het breedste punt liggen de noordelijke en zuidelijke rand maar liefst 29 kilometer uit elkaar. Schuifel naar de rand van deze kloof en laat je verbluffen door één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen op aarde.

Je verlaat de grootse natuur van de Grand Canyon en rijdt richting Williams, een schilderachtig bergstadje middenin de Kaibab Forest en ook bekend als de laatste stopplaats op de beroemde Route 66. Tussen Seligman en Kingman kun je dan ook een stuk van de échte Route 66 rijden. Aankomst in Las Vegas.

Drop je huurwagen aan de luchthaven en retourvlucht naar België.

Flight Icon

Aankomst te Brussel

Season 2024

Prijs

Vanafprijs per persoon van 8797 euro op basis van een tweepersoonskamer (vluchten en huurwagen inbregrepen).

Prix beschikbaar op aanvraag.

Inbegrepen in de prijs

- De vluchten met United Airlines in L-klasse en de luchthaventaksen (€341)
- Een ingecheckte bagage
- Het verblijf in de vermelde hotels en hun gekozen categorie of gelijkwaardig
- De hoteltaksen
- De huur van een wagen type ‘SUV’ met airco in formule ‘Fully’
- Een reiskit

Niet inbegrepen in de prijs

- Het supplement voor een andere luchtvaartmaatschappij of reserveringsklasse
- De voorgestelde excursies en het toegangsgeld voor de nationale parken
- De persoonlijke uitgaven
- De mogelijke resort fees

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •