Doc Icon Contact Icon User Icon

Pluspunten:
- 3 volledige dagen in het adembenemende nationaal park en biosfeerreservaat
  Glacier Bay en actieve verkenning van de wildernis
- Een schat aan wildlife om te ontdekken: walvissen, beren, zeeleeuwen, zeehonden,
  rondsnuitdolfijnen, arenden, vogels spotten,….
- Ontdek de getijdengletsjers Margerie en Grand Pacific

Tips:
- Eénmaal aan boord van het cruiseschip hoeft u uw portefeuille niet meer boven te
  halen, uitgezonderd voor een eventueel souvenirtje en de fooi voor de
  bemanningsleden op het einde van reis.
- U kiest zelf hoe u van deze reis wenst te genieten, erg sportief of in alle comfort
  lekker uitrusten.
- Reis in kleine groepjes om de prachtige actie van dichterbij te ontdekken.

Vertrekken:
Vertrekken zijn voorzien met de Wilderness Adventurer behalve op 13/04/2019 en 20/04/2019 deze zijn met de Wilderness Explorer

 

 vluchtinformatie


  • Aankomst: aankomst van de vlucht niet later dan 14:30 de dag van inscheping

  • Vertrek: ontschepen rond 09:00 en indien de terugvlucht dezelfde dag vertrekt, niet vroeger dan 11:30

  • Vluchten van en naar Juneau kunnen vertraging oplopen of afgelast worden door de weersomstandigheden. We raden u dan ook ten zeerste aan om voor het vertrek van de cruise een extra nacht te boeken in Juneau.OFFERTE VOOR DEZE REIS AANVRAGEN

Flight Icon

Welkom in Juneau! Stap aan boord het schip en maak kennis met de bemanningsleden die u hartelijk zullen verwelkomen met een glaasje champagne. Vandaag start uw avontuur aan boord het cruiseschip, u geniet een week lang een vaarroute vol adembenemende panorama’s en afgelegen wildernis.

Van de met kelp gevulde diepere vaargeulen tot de weelderige sparrenbossen met majestueuze bergen op de achtergrond, iedere centimeter van deze verre noordwestelijke hoek verdient het om verkend te worden. Indien het getij het toelaat kan u het skiffbootje instappen met de gids en de ruige kust van dichterbij ontdekken. Zeehonden en zeeleeuwen hijsen zich hier op de rotsen om uit te rusten en duiken vandaag weer het ijzige water in op zoek naar voedsel. Wat u ook moge doen – trektocht in de wildernis, met de skiffboot varen of roeien- uw expeditie team vergezeld u de hele weg.

Vandaag ontdekt u het kroonjuweel van Amerika’s nationale parken. Het Glacier Bay nationaal park is met zijn 3,3 miljoen hectaren een werkelijke schat voor elke wildlife enthousiast. De meeste bezoekers zien steeds dezelfde plekjes van dit unieke park. Niet u. U verkent het diepste en u ontdekt plekjes die 99% van de bezoekers nooit te zien zullen krijgen, en dit gedurende 3 dagen. Taylor Bay en haar geërodeerde brandingspilaren en rotsige kust is een uitstekende plek om op avontuur te gaan. Ook kan u wandelen op de ijsvlaktes afkomstig van de gletsjers rondom de Fairweather Mountain bergketen. Het frisse briesje van de nabije sneeuw en de ijsvelden heeft een erg stimulerend effect. Wanneer u naar Dundas Bay vaart krijgt u misschien wel bultrugwalvissen, beren en met wat geluk zelfs een wolf te zien. Geniet van een tocht met de kajak in de baai en baan u een weg doorheen het bos zoals echte bushwackers. De afgelegen plekjes van Glacier Bay zullen voor u geen geheimen meer houden.

Zorg ervoor dat er voldoende plaats aanwezig is op de geheugenkaart van uw fototoestel. s’ Morgensvroeg vergezelt een park ranger u aan boord het schip. Deze gids zal u de geheimen van deze wilde streek en de verborgen plekjes van de baai onthullen. Het South Marble eiland barst van het leven: zeldzame zeevogels, zwarte scholeksters, gekuifde papegaaiduikers en lawaaierige zeeleeuwen wonen er in harmonie en laten een uniek aroma in de lucht achter. U vaart naar een spectaculair decor richting het serene Tidal Inlet, het leefgebied van beren, wolven, berggeiten, arenden en veel meer. Aan de meest westelijke zeearm ontdekt u Margerie en de Grand Pacific gletsjers en misschien wel kalvend ijs dat in het water afbreekt. Vergezel de ranger op het dek en geniet van het prachtige uitzicht.

Een dag vol avontuur zowel aan boord het schip als aan land. Kies een plek uit op de brug bij de kapitein of langs de boeg van het schip met uw gidsen. Laat u leiden door het geblaf van de zeehonden en het gezang van de vogels met de kajak of skiff. Trek uw waterschoenen aan voor een wandeling langs een modderige gletsjermorene en na een korte klim geniet u van een spectaculair uitzicht. Tijd om terug naar het schip te keren en mis de kans zeker niet om een ijzige duik te nemen en daarna meteen het warme bubbelbad in springen. Deze avond neemt u afscheid van de ranger en indien er genoeg daglicht overblijft, kan u nog van een boswandeling genieten in Bartlett Cove.

Deze ochtend warmt u uw spieren wat op tijdens de ochtendgymnastiek op het dek met uw gids. Precies wat u nodig heeft om de sterk schommelende weersomstandigheden van inham tot inham in het zuidwesten de baas te blijven. Uw kapitein aan het roer kiest voor u de allerbeste bestemming: Lynn Canal of Chatham Strait? Beiden bieden grootse avonturen! Ontdek talrijke geheime plekjes van het wilde bos Tongass National Forest. Verken het water al roeiend of observeer de grote nieuwsgierige ogen van de zeeleeuwen vanuit uw kajak. Baan uw weg doorheen dit ongerepte bos der reuzen. Uw gidsen onthullen u onderweg de geheimen van dit aards paradijs.

Vandaag ontdekt u het hart van het avontuurlijke Alaska, Haines, verscholen onder de besneeuwde bergtoppen. Haines biedt u een scala aan mogelijkheden: wandeltochten, fietstochten, raften en geschiedenis. De talrijke paden zijn werkelijk onweerstaanbaar prachtig. Of u nu kiest om deze rustig te ontdekken of u uw hart wilt laten bonzen, één ding is zeker: de beloning van het uitzicht is de inspanning zeker meer dan waard. Onderweg ontdekt u samen met uw expeditieteam de fascinerende geschiedenis van de inheemse bevolking Chilkat Tlingit alsook een handelspost die ze “Dtehshuh” doopten. U ontdekt vandaag de dag nog steeds de verscheidene sporen van de vroegere invloeden: Europese ontdekkingsreizigers, de Klondike goudkoorts en een voorpost van het Amerikaanse leger. Kies zelf wat u het liefste wil ontdekken en trek eropuit. Vanavond geniet u van een feestelijk afscheidsdiner en als kers op de taart ontvangt u van het expeditie team een “fotoboekje” van uw reis

Flight Icon

Geniet van uw laatste ontbijt aan boord het cruiseschip terwijl u de haven van Juneau invaart. Tijd voor een hartelijk vaarwel van zowel de bemanningsleden als uw scheepsmaatjes.

Season 2017-2018

Price per person
Single Double Triple Quad
ALASKA - GLACIER BAY NATIONAL PARK ADVENTURE CRUISE

Contacteer ons

Inbegrepen in de prijs

- De avonturen, activiteiten en excursies vermeld in het programma*.
- De begeleiding en de gidsen.
- De vers voorbereide maaltijden en gebakjes aan boord van het cruiseship
- Wijn, bier, sterke drank en niet-alcoholische drankjes.
- Het toegangsgeld tot de nationale parken reservaten en monumenten
- De meet & greet diensten, de transfers en het dragen van de bagages (luchthaven, inschepen, ontschepen).
- De maaltijden aan boord van het cruiseschip.
- Wellness voorzieningen: bubbelbad, fitness uitrusting, yoga matten en een gratis massage *

*Toeslag vereist voor het snorkelen in Alaska, massage enkel op bepaalde schepen.

Niet inbegrepen in de prijs

- De vluchten en de luchthaventaksen.
- De taksen en kosten van de havens (bedrag varieert naargelang de vaarroute)
- De fooien voor de bemanningsleden
- Reisverzekering