Doc Icon Contact Icon User Icon

Deze begeleide rondreis met Nederlandstalige gids geeft je een volledige eerste kennismaking met New York, Washington, Boston en Philadelphia. De ideale formule om deze geschiedenisrijke steden en ook nog de indrukwekkende watervallen van Niagara Falls te ontdekken! Je geniet met een bezoek aan Toronto zelfs van een voorsmaakje van wat Canada te bieden heeft. 

Pluspunten:

- Verblijf 3 nachten lang in New York en ontdek tijdens een rondleiding de bekendste buurten
- Ontdek de rijke geschiedenis van de Amerikaanse Revolutie in Boston, Philadelphia en Washington D.C.
- Bezoek het historische slagveld van Gettysburg 
- Bezichtig het Witte Huis, het Capitool, The Liberty Bell en talrijke andere historische gebouwen
- Ontdek meer over de manier van leven van de amish gemeenschap
- Mogelijkheid om Niagara Falls en New York tijdens een helikoptervlucht te ontdekken 

Vertrekdata 2023:

26 mei - 14, 28 juli – 1, 22 september

Flight Icon

Sheraton New York Times Square ****

Heenvlucht met bestemming ‘The Big Apple’! Transfer naar je hotel en tijd om de ultieme kosmopolitische stad New York City te ontdekken, een bruisende mix van culturen en unieke buurten. Lower Manhattan’s Chinatown, Little Italy, het kunstzinnige SoHo, TriBeCa, het zakelijke Manhattan met de iconische wolkenkrabbers en Harlem om er maar een paar te noemen. ’s Avonds kan je het beroemde neon-verlichte Times Square in het hart van het Theater District ontdekken. Hier vind je winkels en themarestaurants voor alle smaken en budgets.  Mogelijkheid om een Broadway Show bij te wonen.   


Sheraton New York Times Square ****

Vandaag ontdek je de beroemdste buurten, attracties en bezienswaardigheden tijdens een rondleiding van New York City met je Nederlandstalige reisgroep. De namiddag ben je vrij om deze bruisende metropool zelf verder te verkennen. Je kan bijvoorbeeld een fiets huren en Central Park ontdekken, een boottocht in de New York Harbor boeken en het Vrijheidsbeeld van dichtbij bewonderen. Ook een helikoptervlucht over New York City behoort tot de eindeloze mogelijkheden. 
Ontbijt inbegrepen. 
 


Embassy Suites by Hilton Boston Waltham ***

Reis noordwaarts naar één van de oudste steden van de Verenigde Staten, Boston. Boston ontwikkelde zich als de geboorteplaats van het verzet, dat uiteindelijke resulteerde in de Revolutionaire Oorlog, een natuurlijke evolutie aangezien deze stad het hardst werd getroffen onder het bewind van de Britse kroon. Je ontdekt in deze bakermat van de revolutie talrijke historische sites die erg goed bewaard zijn gebleven. Cambridge, welk een deel vormt van het grootstedelijk gebied van Boston, huist enkele van de meest prestigieuze universiteiten in het land, zoals Harvard University en MIT. De tour per bus doorheen deze historische stad leidt je eveneens langs het Boston Commons park, de Beacon Hill buurt met de Cheers Bar, de botanische tuinen, Newbury Street en Copley Square. Na deze tour heb je tijd om de sites op je eigen tempo te ontdekken. Ja kan ook een wandeling maken via het “Freedom Trail”, één van de eerste historische wandelroutes van Amerika. Het neemt je mee doorheen 250 jaar Amerikaanse geschiedenis met 16 historische sites.
Ontbijt inbegrepen.


Wyndham Garden Niagara Falls Fallsview ***

De tour leidt je vandaag westwaarts doorheen Massachusetts waar je onderweg even stopt om het gezellige kunstenaarsdorpje Stockbridge te bezoeken. Nadien reis je langs de prachtige heuveltjes van New York en het Finger Lakes gebied met zijn langwerpige meren die ten tijde van de ijstijd door gletsjers werden gevormd en vandaag de dag beroemd is voor zijn talrijke wijngaarden. Onderweg stopt je eveneens in Geneva, een klein en pittoresk stadje aan de oever van het Seneca Lake meer, het grootste van de 5 Finger Lakes. Bij het naderen van de Canadese grens ontdek je de watervallen van Niagara Falls, één van ’s werelds meest adembenemende natuurwonderen. De stad Niagara zelf biedt eveneens een brede waaier aan entertainment.
Ontbijt inbegrepen. 
 


Wyndham Garden Niagara Falls Fallsview ***

Vandaag ontdek je het ultramoderne Toronto, Canada en haar beroemde bezienswaardigheden. Bezichtig het Skydome stadium, een pareltje van moderne architectuur en de CN Tower, het symbool van de stad dat oorspronkelijk gebouwd werd als zendmast voor de televisie en met zijn 553 m hoogte de hoogste ter wereld. De glazen lift vervoert je in minder dan één minuut naar het observatiedek en naar de talrijke tentoonstellingen in de toren. De tour eindigt in het beroemde Eaton Centre, met zijn talrijke restaurants, eetgelegenheden en winkels in het hart van Toronto, de ideale plek om zelf een restaurantje uit te kiezen en van de sfeer te genieten. In de namiddag keer je terug naar Niagara om de majestueuze watervallen te bewonderen en eventueel enkele optionele excursies te boeken. 
Ontbijt inbegrepen.

Optie:
Helikoptervlucht over Niagara Falls: Een zinderende helikoptervlucht boven de watervallen, de uitzichten wanneer je over de rand van de donderende watervallen vliegt, maken dit een onvergetelijke ervaring! 


Holiday Inn Lancaster ****

De tour brengt je zuidwaarts terug over de grens in de USA door de staat New York en Pennsylvania richting Lancaster. Hier ontdek je het leven van de amish of “Pennsylvania Dutch” zoals ze ook wel worden genoemd, een religieuze gemeenschap die zonder moderne technologie zoals elektriciteit wenst te leven. Vandaag de dag zijn het de afstammelingen van geëmigreerde Duitsers uit de 18de en de 19de eeuw die de tradities in stand houden. 
Ontbijt inbegrepen.


Yours Truly DC Hotel ****

Vandaag bezoek je het historische slagveld van Gettysburg, de plek waar president Lincoln zijn beroemde speech af en waar de bloederigste slag werd gestreden van de Amerikaanse Burgeroorlog. In de zomer van 1863 en in de loop van drie dagen, verloren 51.000 mensen hier hun leven. Nadien doorreis naar Baltimore waar je zelf een restaurant kan uitkiezen. In de namiddag vertrek je richting Washington D.C., de hoofdstad van de Noord-Amerikaanse natie.
Ontbijt inbegrepen.

Optie:
Washington Evening Illumination Tour: Ontdek ’s avonds de prachtig verlichte historische gebouwen van Washington D.C. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf het dak van het Kennedy Center en bewonder de talrijke gebouwen zoals het Witte Huis en het Capitool met zijn weerspiegelende water dat ’s avonds met de verlichting een uniek schouwspel levert.


Yours Truly DC Hotel ****

Washington, D.C. biedt een werkelijke schat aan monumenten en bezienswaardigheden. Geniet van een tour van een halve dag doorheen deze stad en ontdek de populairste sites zoals het Witte Huis, het Capitool, de Lincoln Memorial, Vietnam Veterans Memorial en Arlington National Cemetery. Hierna ben je vrij om de stad zelf te verkennen. Het is erg gemakkelijk om je in deze stad te verplaatsen en je kan de musea en de nabijgelegen attracties moeiteloos ontdekken. De meeste attracties zijn bovendien gratis. Misschien wil je wel de Library of Congress bezoeken, het oudste federale culturele instituut van de Noord-Amerikaanse natie en tevens de onderzoekstak van het Congress en de grootste bibliotheek ter wereld. Je kan ook de spectaculaire National Cathedral bewonderen, de 6de grootste kathedraal ter wereld, of het Air & Space Museum bezoeken, veruit het populairste van de al de Smithsonian museums.
Ontbijt inbegrepen.
 


Sheraton New York Times Square ****

Vandaag leidt dit avontuur je naar Philadelphia, “The City of Brotherly Love”. Philadelphia was de meest invloedrijke stad tijdens het op gang komen van de Amerikaanse Revolutie en tevens de oorspronkelijke hoofdstad van de natie. Bezoek het 180.000 m² grote National Historical park waar talrijke sites die geassocieerd worden met de Amerikaanse Revolutie goed bewaard zijn gebleven. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Independence Hall, bekend als de plaats waar op 4 juli 1776 de onafhankelijkheidsverklaring van Thomas Jefferson werd opgesteld en goedgekeurd en het Liberty Bell Pavilion dat de bijna 1 ton wegende bel huist; het Independence bezoekerscentrum en het geschiedenismuseum National Constitution Center, met tientallen andere historische gebouwen en educatieve centra. Vergeet niet om de lokale favoriet, de Philly Cheesesteak te proeven. Doorreis naar New York City en geplande aankomst in de late namiddag.
Ontbijt inbegrepen.


Afhankelijk van het uur van je terugvlucht, mogelijkheid op wat last minute shopping of New York City verder te ontdekken. Eigen transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht richting België.


Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal.

Season 2024

Price per person
Scenic Northeast Single Double Triple Quad

Prijs per persoon in een tweepersoonskamer vanaf 2222 euro.
Kinderen tussen 8-16 jaar die de kamer delen met volwassenen genieten van een korting.
Kinderen jonger dan 8 jaar niet toegelaten.


Inbegrepen in de prijs

- Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- De begeleiding met een Nederlandstalige reisleider
- Het vervoer in een voertuig met airconditioning
- 8 inbegrepen ontbijten
- De bezoeken in Boston, Niagara Falls, Toronto, Gettysburg, Washington D.C., Philadelphia en New York City
- De rondleidingen 
- Een roadbook

Niet inbegrepen in de prijs

- De internationale vluchten
- De transfers van en naar de luchthaven
- De maaltijden tenzij anders vermeld
- De persoonlijke uitgaves
- De excursies in optie
- De fooien
- Het dragen van de bagages


Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •