Doc Icon Contact Icon User Icon

De Bahamas, ten oosten van Florida, is de ideale bestemming voor een droomvakantie. Het is makkelijk bereikbaar en biedt adembenemende stranden en een azuurblauwe zee.

Deze archipel is de thuisbasis van vele beroemdheden, zoals Johnny Depp, die er net als veel andere sterren een privé-eiland bezit. De New Yorkse muzikant Lenny Kravitz, geboren uit een Bahamaanse moeder, beschouwt de Bahamas als het "land van zijn hart".

Snorkel- en duikfanaten kunnen er terecht om het op twee na grootste barrièrerif ter wereld te bewonderen, maar je kan er ook duiken naar tal van scheepswrakken. De ideale temperatuur van het zeewater, heel het jaar door, zal ervoor zorgen dat je niet meer uit het water wil komen.
Hou je liever van een romantische strandwandeling onder de sterrenhemel? Dan zal je jouw stukje paradijs ongetwijfeld vinden op één van de Outereilanden.
Maar ook de liefhebbers van cultuur, natuur, golf en shoppen komen aan hun trekken!

Dit programma neemt je mee naar 3 verschillende eilanden van dit stukje paradijs op aarde, elk met zijn eigen karakter, eigen sfeer en unieke verhaal… Er is voor elk wat wils!

Flight Icon

Paradise Bay

Aankomst op Nassau, onthaal en aansluiting naar Exuma. Na een 15 minuten transfer vanuit George Town kom je aan in het Paradise Hotel. Geniet van een leuke wandeling en verken George Town. Na een typische Bahamaans diner, terugwandelen naar het hotel onder een prachtige sterrenhemel.

Paradise Bay

Vandaag staat een excursie, die je niet snel zal vergeten, op het programma. Je neemt de boot en vaart langs de vele cays (eilanden) die Exuma zo adembenemend maken. Onderweg stopt de boot en heb je de tijd om even te gaan snorkelen tussen de vele Nemo’s (clownvisjes) die dicht bij het koraal zwemmen. In Compass Cay, kan je zwemmen met verpleegsterhaaien. Deze haaien zijn ongevaarlijk, je kan ze aanraken terwijl ze rond jou zwemmen. Echt indrukwekkend! Nadien stopt de boot ook op een onbewoond eiland, of toch niet helemaal niet onbewoond, de inwoners zijn hier schattige varkens. Ze leven helemaal alleen op het eiland. Maar van zodra de boten arriveren, komen de dieren vrolijk aangezwommen en vragen ze een snack.

Paradise Bay

Huur vandaag een fiets en ga naar het strand van “Tropic of Cancer”. Dit strand is een oase van rust en kalmte. Het brede witte zandstrand, omgeven door het turquoise water. Dit strand kreeg zijn naam omdat de Kreeftskeerkring hier passeert. Stop op de terugweg zeker bij een lokaal restaurantje om “Conch” te eten.  Deze mooie grote spiraalvormige schelp wordt ter plekke opgevist en op verschillende manieren klaargemaakt.

Stella Maris Inn

Transfer van het hotel naar de luchthaven van Exuma. Na een korte vlucht van 25 minuten, aankomst op Long Island en transfer naar het Stella Maris hotel. Dit eiland is een heel smal, slechts 7km op het breedste punt, maar wel 130km lang… vandaar ook de naam. De oostkant van het eiland is ruw met talloze baaien en kliffen. In het westen vind je de adembenemende mooie uitgestrekte parelwitte zandstranden. Schitterende koraalriffen maken van Long Island een paradijs om te duiken en snorkelen.

Stella Maris Inn

Huur een wagen en verken de kalksteengrotten van Hamilton, één van de grootste van de Bahamas. Nadien rij je verder tot Clarence Town en bewonder het Dean’s Blue Hole, het tweede diepste ter wereld. Vanop het kijkplatform heb je een adembenemend zicht op dit prachtig natuurfenomeen van 202 meter diep.

Stella Maris Inn

Je kan zelf een boot huren of deelnemen aan excursie om te gaan diepzeevissen op zee. Eenmaal aan boord beleef je een unieke ervaring om te proberen die enorme vis aan de haak te slaan en binnen te halen. Of breng een bezoek aan het monument van Columbus. Dit is het punt waar hij hier aan land kwam. Een monument op de bodem van de oceaan in Long Bay markeert de exacte plek waar Columbus op 12 oktober 1492 het anker liet vallen. En op het strand staat er een eenvoudig wit kruis om dit te herdenken.

Fernandez Bay Village

Transfer van het Stella Maris hotel naar de luchthaven. Korte vlucht van ongeveer 20 min naar Cat Island. Bij aankomst, neem je best een taxi naar het hotel. Ontdek de adembenemende schoonheid van het Fernandez Bay Village, een klein familiehotel met ongerepte witte zandstranden en wuivende palmbomen. Wil je ontspannen in een hangmat, of eerder actief bezig zijn met vissen, snorkelen of kajakken, dan kan dit in de prachtige omgeving en de uitgestrekte baai van het hotel.

Fernandez Bay Village

Cat Island is een klein eiland in de vorm van een vishaak, maar toch biedt het genoeg te doen en te zien. Ruïnes van katoenplantages liggen verspreid over het eiland. Je kan de overblijfselen van slavenhutten die dateren uit de 18e eeuw en de grotten van Arawak-indianen verkennen. Breng ook zeker een bezoek aan het Hermitage van Father Jerome, op de ‘hoogste’ heuvel van de Bahamas, Mount Alvernia, die 63m boven de zeespiegel ligt. ’s Avonds geniet je van de prachtige zonsondergang aan de tikibar van het hotel alvorens te proeven van de authentieke keuken in het restaurant.

Fernandez Bay Village

De zuidkust van Cat Island is afgelegen en bezaaid met grotten en enkele van de beste stranden van de Bahamas. Duikers houden van de koraalriffen, blauwe gaten en scheepswrakken. Terwijl ervaren duikers hun weg op de oceaanbodem weten te vinden, zijn er voor de beginners altijd gidsen in de buurt om hen te helpen het leven onder de zee te ontdekken. Het eiland heeft ook een 13 km lang roze zandstrand. De kleurencombinatie met het turquoise water is adembenemend en je zal er prachtige foto’s kunnen maken.

Flight Icon

Neem een taxi terug naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Nassau.

Season 2024

Bahamas - Island Hopping

Prijs vanaf 2.306 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. (Binnelandse vluchten, hotels en transfers inbegrepen)
Korting voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Inbegrepen in de prijs

- 3 overnachtingen met ontbijt in Hideway at Palm Bay Beach Club op Exuma
- 3 overnachtingen met ontbijt in Stella Maris Inn op Long Island
- 3 overnachtingen met ontbijt in Fernandez Bay Village op Cat Island
- Binnenlandse vluchten Nassau – Exuma – Nassau
- Binnenlandse vluchten Nassau – Long Island – Nassau
- Binnenlandse vluchten Nassau – Cat Island – Nassau
- Transfer op Exuma en Long Island
- Lokale taxen voor de bovenvermelde hotels

Niet inbegrepen in de prijs

- Intercontinentale vlucht van en naar Nassau
- Transfer van de luchthaven naar het hotel en terug op Cat Island

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •