Doc Icon Contact Icon User Icon

Verenigde Staten rondreis - Alaska

Welkom « Into the Wild », net als de bekende film. Bewonder de fjorden en de gletsjers, de wilde dieren en de pionierssteden maar vooral de Mount Denali, één van de best bewaarde nationale parken ter wereld op deze Alaska rondreis.
Pluspunten:
- 6-8 uur lange excursie in het nationaal park Denali
- Mogelijkheid tot cruise langs de baai van Prince William Sound
- Bezoek de stad Healy en ontdek getuigenissen van de goudkoorts
Tips:
- U pikt uw huurwagen op tijdens Dag 2 in Anchorage
- Gemakkelijke reisroute, weinig af te leggen
 

Flight Icon

Inlet Tower Hotel*** (1) – Sheraton Hotel****  (2)

Heenvlucht met als bestemming Anchorage. Het Inlet Tower voorziet een transfert via shuttle van de luchthaven naar het hotel, de Sheraton niet. In dit laatste geval begeeft u zich op eigen houtje naar het hotel.


Susitna River Lodging*** (1) – Talkeetna AK Lodge**** (2)

Pik deze ochtend uw huurwagen op. Omringd door de Chugach bergen en aan de oevers van de rivier ontdekt u de stad Anchorage. Ze biedt een interessante mix van stadsleven, ongerepte natuur en ook talrijke activiteiten. Reis noordwaarts door richting Talkeetna. Een stad halverwege Denali die u met haar kleine huisjes en hutjes zal verrassen. Het was ooit nog de vertrekplaats voor de expedities naar Mount Denali (vroeger gekend onder de naam Mount McKinley) maar ook nog een basis van de goudzoekers.
  

Denali Grizzly Bear*** (1) – Grande Denali*** (2)

Ontdek Denali, de hoogste berg van Noord Amerika die op 6190 meter hoogte piekt. Het verscheiden landschap zal u aangenaam verrassen. Het nationaal park Denali is het meest bezochte in heel Alaska en het werd in 1976 door UNESCO erkend als « biosfeerreservaat ». Opgelet : wagens worden er niet toegelaten, enkel de « schoolbus » mag er rijden.  

Denali Grizzly Bear*** (1) – Grande Denali*** (2)

Het toerisme wordt er nauwkeurig gecontroleerd om het delicate ecosysteem van het park te beschermen. U kan deze magische plek ontdekken tijdens een georganiseerde busrit (8 uur, ontbijt inbegrepen) en de dieren van het park observeren : beren, kariboes, elanden, schapen en wolven. Ook kan u de talrijke vogelsoorten in dit park spotten, het is namelijk ook één van de rijkste ornithologische reservaten.

BW Chena River*** (1) – Pike’s Waterfront Lodge*** (2)

Reis noordwaarts doorheen dit indrukwekkende landschap en bereik Fairbanks, ook wel« Golden Heart City » genaamd. Deze kosmopolitische stad heeft haar pionierskarakter kunnen bewaren. Ze is de tweede grootste stad van Alaska en werd aan de oevers van de Chena rivier gesticht. Onderweg krijgt u ook de kans om de kleine stad Healy en haar getuigenissen over de goudkoorts te ontdekken.

BW Chena River*** (1) – Pike’s Waterfront Lodge*** (2)

Fairbanks is ideaal gelegen om ook de overige natuurparken in de omstreken te bezoeken. Liefhebbers van openluchtactiviteiten zullen kunnen genieten van de brede waaier aan mogelijkheden zoals zalmen trachten te vissen of kajakken. De museumliefhebbers kunnen meer over de indiaanse cultuur en de geschiedenis van de goudkoorts ontdekken. Mis de kans niet om pootje te baden in de warmwaterbronnen van « Chena hot springs ».

Caribou Hotel ou Copper River Princess*** (1)- (2)

Langs de spectaculaire « Richardson Highway South » komt u nabij Delta de oliepijpleiding tegen die het hele land doorkruist en die een heleboel mensen naar Alaska bracht. Dit kleine dorpje is van de rest van de wereld afgeschermd en behoort tot een uniek arrondissement. Gemeentelijke diensten en instellingen zoals politie, scholen of bibliotheken en zelfs een elektriciteitsnetwerk zijn er niet te bespeuren.

BW Valdez Harbor Inn*** (1) (2)

Vandaag ontdekt u 34 rivieren en 3 bergketens. Stop onderweg even in Thompson Pass en geniet van het prachtige uitzicht over de Worthington gletsjer alvorens de stad Valdez te bereiken. De prachtige gletsjers en bergen die de stad omringen schenken haar een adembenemende achtergrond.

BW Valdez Harbor Inn*** (1) (2)

Geniet van deze vrije dag in Valdez om een cruise te boeken in de Prince William Sound of om de Meares gletsjer te bewonderen. U kan eveneens de zeeleeuwen en de walvissen observeren. 

Breeze Inn*** / Exit Glacier Lodge*** (1) – Seward Windsong Lodge*** (2)

Begeef u naar Seward, een charmant vissersdorpje en ook het vertrekpunt voor de ontdekkingstocht van het nationaal park « Kenai Fjords ». Om Seward te bereiken dient u de oversteek te maken met de ferry die u naar Whittier zal vervoeren. Deze boottocht biedt u de kans om de prachtige fjorden en de gevarieerde fauna te bewonderen. a faune variée : otaries, baleines, phoques, …

Breeze Inn*** / Exit Glacier Lodge*** (1) – Seward Windsong Lodge*** (2)

Geniet van de brede waaier aan activiteiten : ontdek het « Sea Life Center » en zijn aquarium, boord een cruise naar de Kenai Fjord, vaar met een zeilboot, kajakken, zalmen vissen of bewonder de gletsjers. ‘s Avonds kan u in de havenbuurt genieten van een heerlijk zeevruchtendiner.

BW Bidarka*** (1) – Land’s End Resort*** (2)

Zet uw reis door langs de « Sterling Highway », de snelweg waarlangs u kilometers besneeuwde bergen en meerdere nog steeds actieve vulkanen zal ontdekken. Zuidwaarts richting Homer geniet u van een adembenemend uitzicht over het grandioze landschap.

BW Bidarka*** (1) – Land’s End Resort*** (2)

De eerste indruk die de stad Homer en haar natuurlijk landschap op u zal maken, is er één van verwondering. Naast de prachtige natuur biedt Homer u ook een culinaire variëteit die weinig andere steden kunnen evenaren met haar talrijke cafés, eethuisjes of nog de atypische restaurants. De kunstgalerijen, de schat aan musea of nog de theaterstukken en de muziekshows maken Homer de culturele hoofdstad van het zuid-centrale Alaska.

Inlet Tower Hotel*** (1) – Sheraton Hotel****  (2)

Reis terug naar Anchorage en neem de « turnagain », een panoramische route die u langs de zeearm leidt. Geniet van de stadsparken en de talrijke groene plekjes die u in Anchorage kan ontdekken. Ook kan de musea bezoeken zoals het Kunst- en Geschiedenis museum of nog het « Alaska Native Heritage Center ».

Bezorg uw huurwagen terug aan de luchthaven en boord uw vlucht met als bestemming België.

Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal.

Season 2024

Alaska Explorer
Prijs vanaf 2.485 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Inbegrepen in de prijs

- De voorgestelde vluchten met United in L-klasse, 1 inbegrepen bagage en de luchthaventaksen (360€)
- Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- De hoteltaksen
- De huur van een wagen type “Compact” met airconditioning en de formule “Fully” vanaf dag 2
- Een 8 uur lange excursie naar Denali
- De ferrydienst tussen Valdez en Whittier (passagiers + wagen)
- Een reiskit

Niet inbegrepen in de prijs

- Het vluchtsupplement indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij of een andere 
  reserveringsklasse
- De aanbevolen excursies en de toegang tot de nationale parken
- De persoonlijke uitgaven
- De transfert van tijdens Dag 1 voor de gasten die in het Sheraton verblijven

Vertrekdata


Informatie passagiers
  •  
  •