Doc Icon Contact Icon User Icon

Pluspunten:
- 2 dagen in het adembenemende nationaal park en biosfeerreservaat Glacier Bay
- Ontdek het vloedbekken en de schat aan leven in het unieke intergetijdengebied van
  de Keku Islands.
- Verken het wilde in het nationaal bos Tongass en de goed verborgen plekjes in de
  outback.

Tips:
- Eénmaal aan boord van het cruiseschip hoeft u uw portefeuille niet meer boven te
  halen, uitgezonderd voor een eventueel souvenirtje en de fooi voor de
  bemanningsleden op het einde van de reis.
- U kiest zelf hoe u van deze reis wenst te genieten, erg sportief of in alle comfort
  lekker uitrusten.
- Reis in kleine groepjes om de prachtige actie van dichterbij te ontdekken.

 

 vluchtinformatie:

 

  • Aankomst: aankomst van de vlucht niet later dan 14:30 de dag van inscheping

  • Vertrek: ontschepen rond 09:00 en indien de terugvlucht dezelfde dag vertrekt, niet vroeger dan 11:30

  • Vluchten van en naar Juneau kunnen vertraging oplopen of agelast worden door de weersomstandigeden. We raden u dan ook ten zeerste aan om voor het vertrek van de vruise een extra nacht te boeken in Juneau.


OFFERTE VOOR DEZE REIS AANVRAGEN

Flight Icon

Welkom in Juneau! Stap aan boord het schip langs de loopplank en maak kennis met de bemanningsleden die u hartelijk zullen verwelkomen. Vandaag start uw avontuur aan boord het cruiseschip, u zeilt westwaarts richting de Icy Strait in de Alexander Archipelago.

Ontdek een unieke parel der natuur in Glacier Bay : een nationaal park, een UNESCO werelderfgoed site, een Biosfeerreservaat en met haar 3,3 miljoen hectaren een werkelijke schat voor elke wildlife enthousiast. De cruise leidt u landinwaarts richting de outback van Glacier Bay naar plekjes die de meeste bezoekers nooit ontdekken. Dundas Bay en Taylor Bay bevinden zich in de meest zuidelijke puntjes van het park, in deze baaien is de wind minder krachtig maar daarom is het hier zeker niet minder wild! Kajak langs de geërodeerde brandingspilaren of ga op zoek naar beestjes bij laagtij. Vanop een veilige afstand kan u de beren observeren op het strand en de rovende arenden spotten. Dankzij het kleine skiff bootje vaart u tot diep in Dundas en begeeft u zich naar de bergen. Uw groep baant zich een weg doorheen de jungle zoals echte bushwhackers. In Taylor Bay peddelt u langs de kelp en de rugzwemmende zeeotters die zich zeker niet zullen ontstellen. Bij uw terugkomst zal de barman een “Old Fashioned” cocktail voor u klaar hebben staan. Geniet van het Happy Hour en deel uw ervaringen met uw scheepsmaatjes.

s’ Morgensvroeg vergezelt een park ranger u aan boord het schip. Deze gids zal u de geheimen van deze wilde streek en de verborgen plekjes van de baai onthullen. De vogelliefhebbers ontdekken in het South Marble eiland een werkelijk paradijs, vergeet uw verrekijker zeker niet! Hier glijden de papegaaiduikers door het water in stijl en zingen de meeuwen en de zeekoeten in koor terwijl de zeeleeuwen ongestoord verder dutten. Vervolgens vaart u tot aan de uiterste tip van Tar Inlet waar u de Margerie en de Grand Pacific gletsjers in het water kan zien afkalven. In het nauwe Tidal Inlet met zijn vlijmscherpe bergpieken op de achtergrond kan u de beren en de berggeiten observeren die er langs de kustlijn komen zoeken naar eten. Eénmaal terug in Bartlett Cove, kan u indien de tijd en het daglicht het nog toelaat, genieten van een gegidste boswandeling langs het hoofdkwartier van het park waarna u afscheid neemt van de ranger.

Vandaag ontdekt u de Chatham Strait die zich tot wel 240 km diep in de Tongass National Forest strekt. Deze prachtige streek biedt u talrijke fantastische activiteiten en uw kapitein kiest er voor u de allerbeste uit. Het schip ankert in een afgelegen inham van het Chichagof eiland en de speeltjes (skiffs, surfplanken en kajaks) worden neergelaten. Geniet van een serene trektocht langs de met mos bedekte bomen en tracht de zeehonden te spotten die u zowel van onder het water als aan de oppervlakte met nieuwsgierige ogen aankijken. Langs de kust ontdekt u een schat aan beestjes die zich aan de rotsen vastklampen. Deze avond geniet u op het zonnedek met een slaapmutsje in de hand van de blote hemel.

Scholen zalm zijn er langs de kuststrook in overvloed en waar er zalm te vangen is, staan de beren te watertanden. Het Kuiu eiland beschikt over één van de meest dichtbevolkte gemeenschappen zwarte beren ter wereld. Met de hulp van een skiff of kajak kan u deze majestueuze zoogdieren vanop een veilige afstand in al hun macht en pracht observeren. Ze zoeken voornamelijk naar voedsel in het intergetijdengebied van Sagninaw Bay, in de plekjes waar bij laagtij het water wegvloeit. Ook de arend geniet hier van een weelderig visgebied, speur de bomen voor zijn witte kop en u zal snel spotten in welke boom hij zich verschuilt. Kajak langs de Keku Islands en bewonder het vloedbekken en de schat aan leven van dit afgelegen en unieke intergetijdengebied.

Vandaag ontdekt u een geliefkoosde plek van de bultrugwalvissen die hier elk jaar massaal toestromen om te smullen van de rijkelijk aanwezige Antarctische krillgarnalen. Na uw ontbijt is het tijd om de walvissen te zien happen naar het hunne. Het expeditie team zal afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden de beste reeks avonturen voor u gepland hebben. U vaart langs het Five Fingers Lighthouse, de oudste vuurtoren van Alaska, en ook The Brothers Islands, waar u duttende zeeleeuwen kan spotten op de rotsen. Peddel in het diepe water van Port Houghton, de Windham Bay of ga aan land en geniet van een trektochtje door de wilde natuur. Wanneer de beren uw aanwezigheid opmerken, wandelen ze meestal rustig weg maar de zwarte scholeksters met hun wortelkleurige bek durven wel eens tegenpruttelen. Vanavond klinkt u op nog een onvergetelijke dag in Alaska.

Met sneeuw bedekte bergen, door gletsjers uitgehouwde valleien en het donderend geluid van het kalvende ijs, vandaag ontdekt u een unieke en verbluffende wildernis. Met het skiff bootje vaart u op de Endicott Arm en observeert u de luierende zeehondwelpjes op de ijsbergen die u met bewonderende ogen aankijken. Als de getijden het toelaten krijgt u zelfs de kans om Fords Terror in te varen, een adembenemende fjord met een schat aan watervallen die langs de steile wanden donderen. Aan het einde van de zeearm ontdekt u de gletsjer Dawes Glacier. Vanaf de Coast Mountains bergen maakt het blauwe ijs langzaamaan zijn voortgang naar beneden om daarna met een scherp krakend gedonder in het water te storten. Vanavond geniet u van een feestelijk afscheidsdiner en ontvangt u een “fotoboekje” van het expeditie team.

Flight Icon

Geniet tijdens uw laatste ontbijt van heerlijke gebakjes vers uit de oven. Tijd voor een hartelijk vaarwel van zowel de bemanningsleden als uw scheepsmaatjes.

Season 2017-2018

Price per person
Single Double Triple Quad
ALASKA - GLACIER BAY SMALL SHIP CRUISE

Contacteer ons

Inbegrepen in de prijs

- De avonturen, activiteiten en excursies vermeld in het programma*.
- De begeleiding en de gidsen.
- De vers voorbereide maaltijden en gebakjes aan boord van het cruiseship.
- Wijn, bier, sterke drank en niet-alcoholische drankjes.
- Het toegangsgeld tot de nationale parken reservaten en monumenten
- De meet & greet diensten, de transfers en het dragen van de bagages (luchthaven, inschepen, ontschepen).
- De maaltijden aan boord van het cruiseschip.
- Wellness voorzieningen: bubbelbad, fitness uitrusting, yoga matten en een gratis massage *

*Toeslag vereist voor het snorkelen in Alaska, massage enkel op bepaalde schepen.

Niet inbegrepen in de prijs

- De vluchten en de luchthaventaksen.
- De taksen en kosten van de havens (bedrag varieert naargelang de vaarroute)
- De fooien voor de bemanningsleden
- Reisverzekering