Doc Icon Contact Icon User Icon


Zion National Park: Hikes voor op je bucketlist

Utah's Mighty 5

Olivier
Zion National Park


Kloven met rode zandstenen, kabbelende rivieren, weelderige valleien en immense canyons zijn maar een greep uit wat je te zien krijgt wanneer je Zion National Park bezoekt. Dit park is een juweeltje en behoort samen met de nationale parken van Bryce, Capitol Reef, Canyonlands en Arches tot de Mighty 5 in Utah.
Dit park is in het bijzonder geliefd door elke fan van de meest adembenemede wandelingen. Het brede scala aan wandelroutes varieert in moeilijkheidsgraad. Sommige van deze wandelingen kan je op eigen houtje doen. Voor andere wandelingen heb je een permit (toegang) en een gids nodig. En als je een privé gids neemt, kan je in samenspraak met hem beslissen welke wandelingen je wenst te ondernemen.

Meer informatie is beschikbaar op aanvraag:  info@usatravel.be We zetten enkele van deze wandelingen op een rijtje:

Angels Landing

Angels Landing: ongetwijfeld de meest iconische wandeling in Zion en één van de mooiste wandelingen ter wereld. Deze wandeling is een hele uitdaging. Langs een steil pad, dat letterlijk in de verticale klif uitgehouwen werd, klim je naar boven. Via ‘Refrigerator Canyon’ en ‘Walters Wiggles’ met zijn 21 korte haarspeldbochten, kom je aan op Scout Lookout waar het meest avontuurlijke deel van de route begint. Het pad omhoog is heel smal, met links en rechts steile afgronden. Overal hangen dan ook kettingen langs de rotsen om je houvast te geven bij je verdere tocht naar boven. Je klimt en klautert tegen de steile rotswanden aan. Maar eens boven word je met één van de meest ongelooflijke uitzichten beloond.  

Observation Point

Observation Point: één van de langere wandelingen, biedt één van de meest spectaculaire uitzichten ooit. Dit verharde pad is zelfs iets zwaarder dan Angels Landing en voert je zigzaggend langs Weeping Rock en Hidden Canyon, door Echo en Deer Trap Canyons om te eindigen op het  hoogste uitkijkpunt in heel Zion. Adembenemend!

Canyon Overlook

Canyon Overlook: dit pad is kort, maar zeker de moeite waard. Tijdens deze wandeling krijg je een geweldig uitzicht op Pine Creek Canyon en éénmaal aan het einde geniet je van een prachtig uitzicht op de helft van de canyon.

Hidden Canyon

Hidden Canyon: deze wandeling is al  bijna net zo dramatisch als Angels Landing maar minder bekend. Vele wandelaars beschouwen dit als één van hun meest favoriete wandelingen in het hele park. Tijdens je wandeltocht geniet je van ongelooflijke uitkijkpunten en kom je, na een uitdagende klim aan bij Hidden Canyon. Hier heb je nog de mogelijkheid om nog een eindje verder over met mos overwoekerde rotsen te klauteren. Dit is een fenomenaal deel van het park waar je dol op zal zijn. 

Emerald Pools en Kayenta Trails 

Emerald Pools en Kayenta Trails: een must-do wandeling voor gezinnen is Emerald Pools. Er zijn drie Emerald Pools - Upper, Middle en Lower – en je kan uit evenveel routes kiezen. De paden naar de Lower en Middle Pools zijn breed en gemakkelijk af te leggen. Het pad van de middelste naar de bovenste pool is moeilijker, met oneffen zand- en rots oppervlaktes en matige tot zware hellingen.  

Het Kayenta Trail is gewoon een alternatieve route om de Emerald Pools Trail te bereiken. Dit onverharde pad is niet erg breed en wikkelt zich rond de rand van de berg, maar het is heel gemakkelijk te volgen.     

Grotto Trail

Grotto Trail: deze ontspannende wandeling tussen Weeping Rock en de Zion Lodge loopt over een bijna volledig vlak terrein met een mooi uitzicht op de rivier, de weide en de rode kliffen. Ideaal om wildlife te spotten. 

Big Bend

Big Bend: een kort wandelpad brengt je naar een erg populaire fotoplek. De Virgin River maakt hier een scherpe bocht en op de achtergrond zie je hoge rotspartijen waaronder Angels Landing en Great White Throne. 

Riverside Walk

Riverside Walk: deze heerlijke wandeling over een vlak en schaduwrijk pad volgt de Virgin River tot aan de ingang van The Narrows.
Het water druipt langs de smalle wanden van de kloof en sijpelt door een groot deel van de rots, waardoor hier een weelderige vegetatie groeit.  

The Narrows

The Narrows: Dit legendarische deel van het park is uniek en één van de meest magische locaties. Je begint de wandeling bij de Tempel van Sinawava, waar je eerst door een steeds smaller wordende kloof loopt. Aan het einde van het wandelpad, wandel je verder stroomopwaarts door de rivierbedding van de Virgin River. De grillige hoge kloofwanden vormen een prachtig schouwspel met het invallende zonlicht. Elke bocht onthult ongelooflijke uitzichten. Deze wandeling is door National Geographic als nr. 5 in de lijst met de 100 beste avonturen van Amerika gerangschikt.  

Een goede voorbereiding is heel belangrijk voor deze hike, zo kan je optimaal genieten  van dit wonder der natuur terwijl je er middenin staat! . Voor deze wandeling bieden wij je graag gratis het materiaal aan (speciale sokken, antislipschoenen, wandelstok en droogpak indien nodig) als je de rondreis Well-Being in Utah’s Canyons reserveert.   

Dromen jullie ook van een rondreis naar het westen van de USA ?
Eentje waar de grandioze natuur centraal staat, en waar je met je familie of een stel vrienden een ongelofelijke vakantie tegemoet gaat? Dan hebben wij goed nieuws voor jullie.
Onze reis “Well-being in Utah’s Canyons” biedt dit allemaal.

 

Voor meer informatie https://utah.usatravel.be
“Leave No Trace” 

“Leave No Trace” is een nationaal programma dat het buitenleven beschermt door je te leren en inspireren om verantwoord van de natuur te genieten. Ook in Zion National Park kan je het verschil maken door de 7 principes van “Leave no Trace” te hanteren.

De 7 principes zijn :

  • Plan en bereid u verblijf in de nationale parken goed voor  

  • Reis en kampeer op daarvoor voorziene terreinen

  • Gooi afval weg in de daarvoor bestemde vuilbakken

  • Neem niets waardevol uit de parken mee  

  • Let op met de impact van kampvuren  

  • Respecteer wildlife

  • Wees u bewust van andere reizigers in de parken  

Well-Being in Utah's Canyons
 Een rondreis vol natuurwonderen, outdoor activiteiten en adembenemende landschappen.
Odoo • une photo avec une légende
Ontdek het nieuwe programma van USA Travel : Well-Being in Utah's Canyons

Deze ultieme rondreis neemt je mee naar het zuidwesten van de Verenigde Staten, in het hart van de Mighty 5 van Utah.
Je ontdekt er adembenemde panorama's, prachtige natuurgebieden, buitengewone outdoor activiteiten en verbluffende kleuren.  Herbron jezelf in ’s werelds indrukwekkendste natuur, ver van de drukte.
  Laat je door Utah verrassen!


  Ontdek het programma
Andere reizen in Utah
Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

Utah's Hidden Gems

Een spectaculaire rondreis voor al wie Utah met zijn unieke nationale parken en geologisch indrukwekkende sites wenst te ontdekken. De magie van de winter tovert deze plaatsen om tot nog uniekere pareltjes.


Ontdek

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

Where the Magic Happens

Ontdek een zee aan kleuren en rotsformaties in de Mighty 5 nationale parken in combinatie met het de magische wereld van glooiende zandsteen in Antelope Canyon en de Grand Canyon.

Ontdek

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

Winter is Coming

Vertrek op ski-avontuur naar Park City Mountain, het wereldberoemde skioord in Utah, USA. Ontdek er de meer dan 330 eersteklas skipistes met sublieme poedersneeuw en idyllische landschappen.

Ontdek

Odoo • Image et Texte

USA TRAVEL - CANADA TRAVEL is al 30 jaar de specialist in op maat gemaakte reizen naar de Verenigde Staten - Alaska en Hawaii inbegrepen - en Canada.

Ons gespecialiseerd team kent Noord-Amerika  door en door en staat klaar om je droomreis waar te maken en tot in de puntjes uit te werken. Aarzel niet langer en vraag naar onze brochures en/of kies één van onze partner reisbureau's die je op onze website kan terugvinden.