Doc Icon Contact Icon User Icon


Wyoming - Winter in Yellowstone

10 REDENEN OM YELLOWSTONE IN DE WINTER TE BEZOEKEN

Administrator

USA - Yellowstone  in de winter

Yellowstone National Park is prachtig in ieder seizoen, maar in de winter is het park ronduit betoverend. Het is dan ook het eerste nationaal park van de wereld dat werd opgericht. Onder Yellowstone National Park ligt dan ook een supervulkaan. Deze supervulkaan zorgt voor kokende geiserdampen die zich mengen met de koude lucht. 
In de winter zorgt dit voor een magisch tafereel. Men ziet er bevroren rivieren, kolossale bizons, besneeuwde dennenbomen en magische kleuren van de hotsprings. Welkom in winter wonderland.

Waarom Yellowstone in de Great American West bezoeken in de winter?

Odoo • Image et Texte

1. Overnachten naast een geiser in het park
Overnacht in het park zelf naast de geiser Old Faithful die zijn waterdampen wel 40 meter hoog in de lucht spuwt. Of in het Mammoth Hot Springs Hotel die als perfecte uitvalsbasis dient, om van hieruit vele tours te ondernemen.

2. Spot wolven in Lamar Valley
Wolven zijn heel actief in de winter en het paringseizoen is dan ook volop aan de gang. Door de sneeuw die er ligt worden ze dan ook sneller opgemerkt. Trek je sneeuwschoenen aan, en ga op zoek naar wolven.

3. Met de sneeuwbus door het park
Doorkruis het park met de sneeuwbus. In de winter zijn de meeste wegen afgesloten in het park. De snowcoach brengt je tot de geisers, rivieren, hotsprings… tot diep in het park. Je komt dus niet vast te zitten.

4. Volle vaart vooruit
Ga op daguitstap per sneeuwscooter langs de bossen en rivieren en kom oog in oog te staan met de bizons. Dit is de meest spectaculaire manier om dit majestueuze park te ontdekken!

5. Geisers
Met de sneeuwbus bereik je de wandelpaden naast de geisers. Aanschouw de kleurrijke en stomende geisers, hotsprings, mudpots… en zorg dat je je fototoestel bij de hand hebt. De Old Faithful is de bekendste geiser en een uitbarsting is bijna gegarandeerd iedere 90 min. 

Odoo • Texte et Image
Odoo • Image et Texte

6. Bizons, coyotes
In Yellowstone National Park vind je vossen, coyotes, wolven, elanden en bizons. In het park zijn er meer wilde dieren aanwezig dan mensen. Tijdens de wintermaanden is het veel makkelijker om de wilde dieren te observeren. Een deken van sneeuw bedekt het landschap en is de ideale setting voor jouw foto’s.
Een tour om wildlife te spotten mag dus zeker niet ontbreken op jullie programma.

7. Grand Canyon in Yellowstone
De Grand Canyon is een enorme kloof met watervallen in de zomer. In de winter ligt deze enorme kloof bedekt onder sneeuw. Maak hier een prachtige wandeling en geniet van het uitzicht.

8. Op fototour?
Altijd al gedroomd van de parken in de winter te bezoeken en de mooiste foto’s terug mee naar huis te nemen? Ga dan op fototour samen met een gids, want de mooiste foto’s maak je hier. 

9. Krakende sneeuw
Niets mooier dan je sneeuwschoenen aan te trekken en te wandelen in het park. Verse sneeuw die onder jouw schoenen kraakt terwijl je geniet van het panoramische uitzicht dat het park biedt! Een onvergetelijke ervaring.

10.  Hotsprings, 
Yellowstone Nationaal Park heeft de mooiste hotsprings ter wereld. 
De Grand Prismatic Spring  is de grootste warmwaterbron en heeft een diepte van 49 meter. Doordat het water extreem zuiver is, heeft het een diepe blauwe kleur. De oranje kleur aan de zijkanten wordt veroorzaakt door bacteriën die erin leven.

Een reis naar Yellowstone is een once in a lifetime ervaring. Vanwege zijn vulkanische activiteit is dit park één van de meest adembenemende die er te vinden is in de USA.

De uitgestrektheid, de kleurenconstrasten van de warmwaterbaden, de wilde dieren, de geysers… Yellowstone in de staat Wyoming heeft het allemaal!

In de winter wordt dit park omgetoverd tot een magisch winter wonderland..

Odoo • Texte et Image

 

Odoo • une photo avec une légende