Doc Icon Contact Icon User Icon


USA - De 44 staatsparken in Utah

Even verrassend en spectaculair

Olivier

 
Verenigde Staten
Even verrassend en spectaculair : de 44 staatsparken in Utah.

Utah heeft maar liefst 5 nationale parken, die elk jaar bezoekers van over de hele wereld trekken.

In het zuiden, landschappen van canyons, rode rotsen, woestijnen en dennenbossen, en wereldbekende namen zoals Bryce Canyon, Arches, Canyonlands, Zion of zelfs Lake Powell en Capitol Reef. In het noorden en oosten van de USA, de Amerikaanse Rockies en hun toppen tot 4000 meter boven het zeeniveau. Hier vind je een ongelofelijke diversiteit van landschappen om jouw vakantie in de winter of de zomer in door te brengen. Onnodig te denken dat je het al allemaal hebt gezien als je de 5 nationale parken al hebt afgevinkt.

Buiten de gebaande panden, en bijna achter elke bocht, onthult Utah zijn verborgen schatten, die niets te benijden hebben van de nationale parken in termen van landschappen. 

44 staatsparken verspreid over het hele grondgebied


De 44 Utah State Parks zijn kleiner van formaat dan de nationale parken en zijn een alternatief voor diegenen die misschien de nationale parken al hebben gezien of die de iets drukkere plaatsen willen vermijden. We nemen je mee naar een aantal van hen :

Snow Canyon


Niets met sneeuw te maken, want hier in het St. George gebied (zuidwestelijke puntje van Utah) sneeuwt het nooit! Snow Canyon Park staat bekend om zijn kleurrijke landschappen, een mix van zwarte vulkanische lavastromen, roze versteende zandduinen, die contrasteren met vegetatie en blauwe luchten.

Odoo • Texte et Image
Odoo • Image et Texte

Coral Pink Sand Dunes


Een mini Sahara in Utah nabij de stad Kanab! Huur je surfplank of slee van de Rangers in Coral Pink Sand Dunes Park en laat je glijden over de hellingen van fijne en roze zandduinen… spanning en plezier gegarandeerd!

Kodachrome Basin


Deze naam werd gegeven omdat een aantal fotografen die de beroemde Kodak films gebruikten hier kwamen om een reportage te maken. De belangrijkste attractie van dit park zijn de torenspitsen en kolommen van veelkleurige zandstenen in verschillende tinten rood, geel, wit en bruin. In het park van Kodachrome Basin kan je wandelen en paardrijden. Hebben jullie er ook al zin in?

Odoo • Texte et Image
Odoo • Image et Texte

Goosenecks State Park


Letterlijk vertaalt "zwanenhalzen" :  Gelegen op slechts 45 minuten rijden  ten noorden van Monument Valley, biedt Goosenecks Park een unieke geologische formatie in Amerika met zijn opeenvolging van meanders op de San Juan-rivier, 300 meter diep en enkele miljoenen jaren geleden gevormd. 

Goblin Valley

Goblin Valley is een landschap uit een sprookje en diende als filmlocatie voor sciencefictionfilms zoals Galaxy Quest. Goblin Valley kan je gemakkelijk te voet te bezoeken, al wandelend tussen de beige rotsachtige bollen. Een ideaal speelterrein voor gezinnen met jonge kinderen, dus haalbaar voor het volledige gezin om hier tijd in door te brengen. 
Odoo • Texte et Image
Odoo • Image et Texte

Antelope Island

Antelope Island is het grootste eiland in Great Salt Lake, op minder dan een uur rijden van het centrum van Salt Lake City, de hoofdstad van Utah. Antelope Island is de thuisbasis van de grootste kudde wilde bizons (ongeveer 600) die er kunnen worden waargenomen (zonder te naderen!) tijdens een autorit of fietstocht. 

Bear Lake

De lokale bevolking verwijst vaak naar dit meer in het noorden van Utah als de "Caribbean of the Rockies", aangezien het water turkooisblauw is bij zonnig weer. 
Je kan hier zwemmen en picknicken op het strand.  Dit meer bevindt zich bijna halverwege van Salt Lake City en de zuidelijke ingang van Yellowstone National Park in Wyoming.
Odoo • Texte et Image

Voormalige mijndorpen in volle renaissance

De ondergrond van Utah is rijk aan allerlei soorten mineralen; De mijnbouw was daar in de tweede helft van de 19e eeuw in volle gang, daarna sloten de mijnen geleidelijk en werden de mijndorpen verlaten.

Dankzij een ambitieus beleid om plattelandsgemeenschappen te herwaarderen en door verenigingen van kunstenaars en handelaars te mobiliseren, herstellen sommige van deze dorpen geleidelijk hun aspect van weleer en vinden ze een tweede leven uit, zoals Helper, halverwege Salt Lake City en Moab. 

Het dorpje, ingesloten tussen de bergen waar ooit kolenmijnen waren, lijkt op Radiator Springs, het dorp uit de animatieserie Cars. Tegenwoordig krijgt de hoofdstraat kleur in een vintage sfeer en volgen kunstgalerijen elkaar op, met meer dan twintig kunstenaars die er hun ateliers hebben opgezet, evenals restaurants en coffeeshops… Hier snuif je de sfeer op en stap je als het ware terug in de tijd. Je leert ook over deze periode van het verre westen, met in het bijzonder het spoorweg- en mijnmuseum.
http://www.castlecountry.com

Unieke, bijna geheime geologische vindplaatsen

Utah staat vol met geologische vindplaatsen in afgelegen hoeken, ver weg van alles, en biedt landschappen die een sciencefictionfilm waardig zijn. De regio Kanab (ten zuidwesten van Utah) is bijzonder rijk; de White Pocket, die zich uitstrekt over Utah en Arizona, is er één van. In het hart van Vermillion Cliffs bevinden we ons op een andere planeet, omringd door rotsformaties die vakkundig zijn uitgehouwen door erosie. Je voelt je dat je op een unieke plaats bent en je bent hier bijna alleen samen met je gids…

 We kunnen hier rondleidingen voorzien het hele jaar door.

Enkele excursies vanuit Kanab

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

WHITE POCKET

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

BUCKSKIN GULCH

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

PEAK A BOO SLOT CANYON

Andere reizen in Utah

Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

Utah's Hidden Gems

Een spectaculaire rondreis voor al wie Utah met zijn unieke nationale parken en geologisch indrukwekkende sites wenst te ontdekken. De magie van de winter tovert deze plaatsen om tot nog uniekere pareltjes.


Ontdek

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

Where the Magic Happens

Ontdek een zee aan kleuren en rotsformaties in de Mighty 5 nationale parken in combinatie met het de magische wereld van glooiende zandsteen in Antelope Canyon en de Grand Canyon.

Ontdek

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

Well-Being in Utah’s Canyons

Deze rondreis brengt u naar het zuidwesten van de USA, naar het hart van het wilde westen in Utah. Ontdek de grandioze natuur van de 5 nationale parken, ook wel de Mighty 5 genoemd.

Ontdek

Odoo • Image et Texte

USA TRAVEL - CANADA TRAVEL is al 30 jaar de specialist in op maat gemaakte reizen naar de Verenigde Staten - Alaska en Hawaii inbegrepen - en Canada.

Ons gespecialiseerd team kent Noord-Amerika  door en door en staat klaar om je droomreis waar te maken en tot in de puntjes uit te werken. Aarzel niet langer en vraag naar onze brochures en/of kies één van onze partner reisbureau's die je op onze website kan terugvinden.